Супер практични съвети за вашата баня

super-praktichni  Макар често да я подценяваме, банята, в крайна сметка е основно жилищно помещение, и не трябва да забравяме, че и тук са нужни малко повече усилия, за да я направим красива, уютна, но най-вече функционална. За тази цел, няма да е зле да обърнете по-специално внимание на следващите супер практични съвети за вашата баня.

 

 

 За повече визуално пространство и илюзия за простор – огледало!
Чисто и просто то ще увеличи мястото в стаята, макар и само визуално. Така че вместо да се чудите как да използвате гранитогрес правилно, за да разширите пространството илюзорно, опитайте с по-голямо огледало.
Настилката като форма на изкуство.

 
Дори да предпочитате стандартни плочки за баня, не е нужно тя да бъде скучна и еднообразна. По-добрият вариант е да направите сюреалистична мозайка, интересна картина с малки и големи плочки или нещо, което ви хрумне, но ви е страх да пробвате. Няма нужда да се притеснявате, защото, всъщност, в повечето случаи, такива опити и подходи излизат най-сполучливи.

 
За да няма много влага…
Мебелите за баня трябва да не попиват влагата, т.е. да нямат функция за абсорбиране. Освен това, проверявайте по-често дали фугите са запълнени, а повърхностите не са хлъзгави, за да бъде в банята всичко тип-топ.

 
 Намалете хаоса
Хаоса от козметични принадлежности излишно затормозява интериора в банята. За да го избегнете, трябва просто да прибирате всички тези свои принадлежности по шкафовете. Ако нямате достатъчно място или средства за подходящо и обемно като компактност обзавеждане за баня, поставете една малка торбичка за побиране на всички тубички и шишенца – масла, шампоани, балсами, мазила и прочие – и я скрийте зад хавлията, след като я окачите на вратата. Лесно и практично, нали? Пробвайте!