Какво спално бельо да изберете, ако страдате от алергии

belo  Ако страдате от астма или имате някаква друга алергия, трябва да обръщате внимание и на най-малкия детайл, когато избирате спално бельо. Днес пазарът предлага комплекти спално бельо, които са подходящи за хора, страдащи от астма и алергии.

 

Материята също е от значение и медиците препоръчват тя да бъде без шарки, за предпочитане бяла. Също така по спалното бельо да няма никакви детайли като копчета, ципове и други, както и да издържа на пране при висока температура.
Коприната е изключително подходяща тъкан. Естествената коприна не предизвиква алергични реакции. Коприненото спално бельо е хигроскопично. През лятото с него е прохладно, а през зимата- топло.

 

Сатенът също е много нежна материя. Така че, ако страдате от астма, ревматизъм, артрит или имате сърдечни заболявания, спално бельо от коприна или сатен е най-подходящото за Вас.

 

Друго подходящо е памучното спално бельо, тъй като попива влагата при потене, докато изкуствените материи нямат това свойство. Качественото памучно бельо е предпочитано то хора, страдащи от астма и алергии заради неговите хипоалергични свойства.

 

Спалното бельо от лен също попива влагата. Освен това е дълготрайно, тъй като издържа на пране. Дори става по-хубаво след всяко пране. Комбинацията между лен и памук също е много добра.

 

Спалното бельо от бамбук също е хипоалергично и много подходящо за хора с алергии заради неговите анти-бактериални свойства. Тази материя убива бактериите по естествен начин, а освен това е изключително здрава, мека и много приятна на допир. Тя пропуска въздух и по този начин осигурява свежестта на тялото.