Jabra – световният лидер в производството на безжични слушалки!

2-computer-1440x810Jabra – световният лидер в производството на безжични слушалки!

 

Jabra е производител на слушалки и аудио техника, дъщерно дружество на GN Netcom – компания, разработваща, произвеждаща и развиваща безжични и жични слушалки както за мобилни телефони, така и за кол центрове, също и за офис потребители.

 

История на Jabra

 

Ровейки се в почвата, ще открием корените на корпорацията Jabra в Юта, илипо-точно в НorcomElekctronics Corporation, основана през 1983 година от предприемача Woody Norris.

 

Norris бил ангажиран в разработката на микрофони за ухо, както и радио за ухо (слушалки). През 1984 година корпорацията ATC, също основана от Norris, придобила 100% от Norcom Electronics.

 

През 1988 година пък ATC продава Norcom Electronics на Norris Communications Inc. (NCI), друга компания, основана от Norris, като сделката изкупувала 700 000 акции, както и 1% дял от общите продажби на своя продукт EarPHONE.

 

Първистъпкина Jabra

 

Jabra разработила своите първи продукти през 1993 година, когато бил представен нейният интегриран за ухо микрофон с високоговорител, изобретен и патентован от EarGels. Тозипродуктсъчетавал в себесииновативнитехнологиизаотказотразговор, както и завъзпираненастраничнишумове.

 

Jabraбила първата компания, създала безжични слушалки и цял нов сегмент от продукти, особено със своя продукт Motorola StarTac.

 

Можете да научите повече за тях в slushalki.net.

 

Bluetooth технологии

 

През 1996 година Jabra придобила производствени мощности в Шотландия, което й позволило да се фокусира върху нов сегмент – слушалки с Bluetooth.

 

През 2000 година Jabra беше придобита от GN Netcom. Новата компания се фокусира върху разработката на иновативни слушалки.

 

Например, един от най-интересните за мен продукти е Jabra Sport Pulse Wireless, която е сред най-добрите слушалки, способни да измерят сърдечния ритъм, както и други биометрични характеристики.

 

Освен това, за този модел слушалки е разработено приложение за Android, пък и за iOS устройства, което позволява на ползващите я да проследяват интензивността на своето тичане, да речем, както и постигнатите резултати.

 

Естествено, потребителите на Jabra Sport Pulse Wireless, както и на другите безжични слушалки на фирмата, клиентите разполагат с огромни възможности за персонализиране на аудиото.

 

И не на последно място – звукът на слушалките е изключително чист поради внедрената технология Dolby Digital. Да не забравяме, че слушалките на всичкото отгоре са и водоустойчиви, както и прахоустойчиви.

 

Безжичните слушалки Jabra са изключително леки и удобни при спортуване, тичане, колоездене и прочее…

 

Автор: webselo.com