Спално бельо за детско креватче

1211аРодителите винаги се стараят да изберат най-доброто за своето дете. И при избора на спално бельо не се прави изключение от това правило. Защото към този избор трябва да се подхожда с висока отговорност. Защото малчугана за да има спокоен и здрав сън са нужни комфортни условия и приятни на допир завивки.

 На първо място при избора на спално бельо за детето са материалите. То трябва да се докосва само да естествени такива за да не се появи алергия или раздразнение по нежната детска кожа. Такива материали са приятни на докосване и не предизвикват електростатичен ефект. За лидери могат да се считат бархета, кретона, памука, сатен, хасето и др. подобни. Те са меки, не наелектризирват и малчуганът ви ще спи в идеални условия.

Моля обърнете внимание, че за новородени най-подходящ материал за спално бельо е сатена, въпреки че е по-скъп от останалите изброени. За по-възрастните може и от памук или хасе. Причината са свойствата на тези тъкани. Сатенът е много по-мек и траен и ще издържи на по-голямо количество пранета а хасето и памука са по-тънки.

 Избрахме материала. Сега е време за цветовата гама и рисунката, която ще има върху спалното бельо. А може би то ще бъде едноцветно? При всяко хлапе цветовото решение за спалното му бельо си е строго индивидуално. Все пак има няколко правила, благодарение на които можете да изберете на – добрият вариант.

 Спалното бельо за новородени задължително трябва да е в нежни отенъци, които няма да дразнят нервната система на детето. Примери са – нежно – розово, меко – синьо, прасковено, карамелено и т.н. Рисунка не трябва да има или да е едва видима.

За по-големите няма такива ограничения. В този случай рисунката не трябва да отсъства а е неизменна част от околният свят на детето. Обърнете внимание на цвета. За по-спокойните деца са подходящи ярките разцветки, които ще ги мотивират да научат нещо ново. За активните е подходящо спално бельо в спокойни тонове, които ще го успокоят и избавят от излишните дразнители.

Всички тези съвети ще ви помогнат да направите добър избор. Успех!