Идеи за персонализиране на хол

Понякога, всичко, от което имате нужда е един внимателно обмислен ключов елемент, за да превърнете пространството в хол-мечта. Първо, да намерите този свързващ елемент, като цяло, е много по-лесно, отколкото препроектирането на всеки един детайл на вашия хол. Така че, тук ме събрали иновативни идеи, за да ви помогнем да поставите край на вашите интериорни неволи.

 

  1. Наслоете няколко килима. Наслояването на килимчета е една от най-популярните, но често пренебрегвани холни идеи от професионалните интериорни дизайнери. Този трик изисква 2-3 килима: един извънгабаритен килим, който ще служи като база и 1-2 килима с нормални размери като акцент. Базовият килим обикновено е твърд, вълнен килим или памучен килим с неутрален цвят (бежово, светло сиво или слонова кост). Той се поставя най-отдолу и се текстурира с останалите килими, които обикновено имат най-различни цветове и художествени модели. Те могат да бъдат традиционни, етнически, геометрични или дори от животинска кожа.

 

  1. Освободете повече място в стаята. Нека празнотата – на „нищото“ в рамките на вашия хол говори за себе си. Изберете по-малък диван, плаващи стени, използвайте огледала и стъклена маса, за да създадете илюзията за добавено пространство. Изхвърлете ненужните или демодирали мебели, които вече не харесвате. Една добре проектирана стая не е само това, което е в нея, но и това, което не е там!

 

  1. Добавяне на растения и терариуми. Ако искате незабавно вливане на живот във вашия хол, може да се добави някоя добре проектирана зеленина. Особено подходящи за стаи с предимно неутрални цветове, са зеленина от вашия плантатор или терариум, които ще озарят стаята ви и визуално ще добавят повече свеж въздух в нея.

 

  1. Вземете бюфет. Ако имате красив телевизор в хола си, вероятно ще искате да го гледате, след като безпроблемно го интегрирате в холния си дизайн. Телевизорите са трудни да се планират с техните грозни кабели и всичко останало, но можете да направите нещата по-лесни с избора на шкаф, вместо на традиционната стойка за телевизор. Дори и да не разполагате с телевизор, шкафът предлага много място за подреждане на декоративни предмети или дори по-голямо огледало.

 

  1. Добавяне на лична връзка. Опциите за интериорен дизайн, както и достъпността на разумни цени модерно обзавеждане и интериор в онлайн магазините, са довели до много всекидневни, които изглеждат прекалено изкуствени. Всеки автентичен хол е добре да има някакъв личен елемент.

Източник: http://aron-bg.com/