Спалното бельо като изкуство – Възглавниците

Възглавници трябва да поддържат врата ви, така че никога не трябва да лягате в позиция която подкрепя само главата ви. В противен случай се пренапряга врата и горната част на гърба. За този случай са ни познати квадратните възглавници. Дали ще изберете твърди или меки възглавници е въпрос на лично предпочитание. Все пак, има някои общи насоки: Ако спите на една страна, изберете твърда възглавница, защото тя ще ви служи като опора за главата и врата. Ако пък предпочитате на гърба ще ви е по-удобна възглавницата със средна твърдост. Ако предпочитате да спите по корем, изберете мека възглавница, за да не се претоварват мускулите на шията.

 

Вътрешността на възглавницата обикновено се прави от синтетични материали като мемори пяна, а също така вълна, коприна, пух или пера. Възглавничките от пух или пера са много меки и приятни и не се износват, но изискват редовно сушене. Някои от тях дори може да се перат.

Ортопедичните възглавници са изработени от латекс и други синтетични аналози. Те обикновено са доста дебели и еластични. Също така особенно популярни са възглавниците от мемори пяна, която има ефекта памет. Те са меки, запазват формата си добре и правилно ще подкрепят врата ви по време на сън. Възглавниците от овча вълна, без шевове се сплъстяват в рамките на един месец, и е по-лесно да ги хвърлите, отколкото да ги върнете в първоначалното им състояние.

 

Копринените възглавници не са много обемисти, но коприната няма опастност да се сплъсти нали? Освен това пълнителят от коприна перфектно се грижи за здравето и предотвратява разпространението на акари във възглавницата. Ето защо, копринени възглавници са най-добрият избор за страдащите от алергии. Възглавници със синтетичен пълнеж от тип холофайбър добре запазват обема са достъпни и лесни за пране.

 

Ако искате вашият сън да е дълбок и спокоен, си купувайте висококачествени възглавници и ги сменяйте на всеки 2-3 години.

Източник: http://spalno-belyo.com/