Топ 5 на най-важните уреди кухнята

Няма къща, в чиито шкафове да не бъка от всякакви кухненски джунджурии, домакински аксесоари и уреди, които не се употребяват. Има обаче такива, които всеки трябва да притежава у дома. Те ще направят работата в кухнята по-лесна и ще превърнат готвенето в истинско удоволствие. Ето кои са тези уреди:

Кухненски робот

Нещата, които може да върши един кухненски робот, са наистина много. Освен да миксира нещата, той успешно върши работа като нож. С него може да се нареже всичко на ситни парченца. С такъв работник можем да направим песто, да омесим тесто, да приготвим дресинг за салата и много други. Това е уред, който всяка домакиня трябва да има в кухнята

Уред за бавно готвене

Ако искате уред за бавно готвене, но нямате достатъчно пари, можете да си купите такъв от по-нисък клас. Инвестицията пак ще си струва, защото той може да приготвя храна по всяко време, абсолютно сам. Представете си след събуждане да ви чака готова закуска или след работа – вечеря. На този уред може да приготвяте ребра, цяло пиле, сосове. Ако обичате сладкото – той става за чийзкейк.

Тенджера под налягане

Този уред е произведен преди много години. Много хора го имат у дома, но поради различни причини ги е страх да го ползват. Трябва да знаете, обаче, че при новите модели няма опасност. С тяхна помощ можете да сварите месо или зеленчуци буквално за няколко минути. Стават също за хляб и фондю.

Уред за вакуумно готвене

Уред за вакуумно готвене не е много разпространен у нас. Но с него успешно можете да сготвите жилави меса, като техния колаген става на животни. Готви се на 50-80 градуса. Самите продукти се вакуумират и остават в уреда поне 12 часа. Подходящ е за гурме ястия и много други.

Термометър за храна

Всяка домакиня трябва да има това в кухнята. Така ще знаете кога месото или мазнината са добре загряти. Термометър за храна е перфектен помощник в кухнята.