Базални импланти и тяхното приложение

Базалната имплантология бележи огромни успехи в световен мащаб. Този иновативен метод на лечение със зъбни импланти се препоръчва на частично или напълно обеззъбени хора, които страдат от липса на самочувствие, поради невъзможността да се усмихват, и да контактуват пълноценно в социалните среди. Но какво точно представляват тези импланти?

Базалните импланти се интегрират в твърдата кост на зъба и това ги различава от конвенционалните, които се закотвят в меката гъбеста кост. Още познати като BOI импланти те са направени от титаниева сплав и са много издръжливи. Подходящи са за незабавно натоварване, така че да подобрят дъвкателната способност на пациентите.

Лечението с базални импланти е краткотрайно, което значително намалява и от цената им. Фиксираните зъби и протезите могат да бъдат поставени върху имплантите само след три посещения при специалист. Добрата новина е, че не се налага да чакате дълги периоди, за да се приспособят към организма. Те се понасят лесно и не предизвикват странични реакции.

Много хора смятат, че лечението с импланти е болезнено, но при базалните варианти няма да изпитате никакви притеснения или болки. Поставянето им се извършва под упойка, а самата интеграция не е никак травматична. За няколко дни можете да се сдобиете с нови и красиви зъби, и да сложите край на постоянните ядове с проникването на храна под протезите ви.

Кабинетите по базална имплантология са оборудвани с последен модел технологии, чрез които се приспособяват имплантите. Специалистът, който ще работи за вас има задачата, да превърне имплантирането в едно приятно изживяване за пациента, а не обратното.

И, макар че сме срещали и негативни мнения за базалните зъбни импланти, ще кажем, че те се един от най-добрите начини за зъбно възстановяване. Кратката и лека оперативна процедура в комбинация с издръжливия материал, от който са направени BOI имплантите, дават очакваните добри резултати. А сега ви оставяме да прецените, дали искате да върнете усмивката си по-бързо, отколкото дори сте предполагали, че е възможно.