5 начина за ефективна защита срещу хлебарки

Ефективната защита срещу хлебарки зависи от представителите на всяко едно домакинство. Ако във вашия дом присъстват черни или кафяви вредители, е добре да се погрижите за бързото им премахване, тъй като с времето ще се появят много проблеми с болести и алергии. Ето защо решихме да ви предложим 5 начина да се предпазите от хлебарките в жилището ви.

Първият начин, по който да ограничите популацията на хлебарките, е чрез постоянно почистване на апартамента или къщата. Хигиената е противник на пълзящите гадини, така че те ще се опитат да намерят друг обект, който да завладеят. Имайте предвид, че храната по пода и мазнините осигуряват дълъг живот на всяка хлебарка, а това води и до нейното размножаване.

На второ място обърнете внимание на помещенията в дома ви. В банята и/или тоалетната често се появяват дупчици от влагата. Тези пукнатини се преобразуват в скривалища на хлебарки, където да снасят яйцата си. Запушете всички пробойни и закрийте леговищата на насекомите. От този момент нататък те ще бъдат по-малко и няма да ви притесняват.

Третият начин за превенция включва обработката на помещения, с препарат против насекоми. Има отрови, които не вредят на хората и животните, а само на инсектите. Такива продукти ще намерите в селскостопанските аптеки и специализирани магазини. Винаги четете указанията за използване на препаратите, защото те могат да включат предпазни мерки за ползвателите.

На четвърта позиция поставяме бабините рецепти за борба с насекоми. Направете си капани от борна киселина и хляб или сложете обелки от краставици по ъглите на дома си. Постъпвайки по този начин ще прогоните една част от хлебарките. Тук обаче имайте предвид, че ако проблемът е станал много голям тези дребни трикове няма да проработят във ваша полза.

Петият и според нас най-ефективен начин е да повикате ДДД фирма. Тя ще обработи помещенията ви със специални инсектициди, които ще дадат очакваните резултати само няколко дни, след посещението на специалистите. Препоръчваме ви да работите с известните бригади в сферата на дезинсекцията, за да получите нужната гаранция за качество.

Това бяха нашите пет начина да се защитим от хлебарките. Ако имате по-добри идеи, то приложете ги, защото не бива да оставяте тези гадинки да смущават ежедневието ви. Надяваме се, че ще вземете правилните решения, и ще се справите със ситуацията.

Източник http://preventa.bg