Действат ли коланите за отслабване или са поредната измама?

Отслабването винаги е било актуална тема сред мъжете и жените. Искаме да се отървем от излишните килограми за броени дни, без да се налага да излизаме от вкъщи или да се отказваме от любимите изкушения. В такъв случай решението е само едно – коланите за отслабване.

Всеки е виждал поне една реклама на магически колан за отслабване или е виждал такъв в някой онлайн магазин. Без тренировки и диети стопявате килограмите около талията и ханша. Наистина ли е възможно с един колан да се справим с натрупалите се мазнини? Ефективни ли са коланите за отслабване или са поредната измама, с която се взимат парите на потребителя.

За съжаление ще ви разочароваме, защото с колан за отслабване не може да отслабнете. Преди да разберем защо коланите не помагат, нека видим каква всъщност е тяхната функция.

Коланите за отслабване най-често са изработени от изолиращи материи – като например неопренова. Слагат се в областта на корема, като може да се носят под дрехите. Усещате интензивно нагряване, докато не започне потенето. Това е основната причина, поради която много хора се заблуждават, че коланите помагат.

Въпреки че се потите вие не премахвате подкожните мазнини, а и отделяте течности. Да, ако се премерите след използването на колана, ще видите разлики в килограмите, но сваленото няма да бъдат мазнини, а отделени течности. Така при прием на храна ще се върнете към началното тегло.

Процесът на отслабване е дълъг и сложен. Мазнините са форма на резервни вещества и тялото няма да ги използва докато не се почувства в нужда. Ако искате да премахнете мазнините трябва да се движите активно и да започнете да тренирате. Само по този начин ще успеете да предизвикате тялото си да използва от натрупалия се запас.

Колкото и разочароващо да е, не е възможно да се отървете от мазнините докато стоите пред телевизора и носите колана. Освен че няма да получите желания ефект, може да раздразните кожата си. Някои хора имат по-чувствителна дерма и при нагряването с колана е възможно да изпитат сърбеж или дразнене.

Ако все пак искате да пробвате действието на колана за отслабване, направете го. Знаете нашето мнение и ако трябва да ви посъветваме нещо, то ще бъде да не го купувате. Това са излишни пари, в замяна на които няма да получите никаква стойност. Ако искате да отслабнете, използвайте парите за колана и си купете абонамент във фитнеса или поръчайте хранителен режим.

Не се отказвайте от мечтата си да промените тялото си. Просто го направете по начин, който ще действа и чрез който действително ще видите резултати.

Действайте!