Какво трябва да знае за един АГ ехограф

АГ ехографът е невероятно полезен медицински апарат, който позволява да бъдат видени ясно вътрешните полови органи напълно безболезнено и не изискващо инвазия. В неофициален вариант АГ ехографът е познат сред населението с наименованието видеозон.

Лекарите споделят, че АГ ехографът е апарат, с който най-лесно и точно се поставят диагнози за заболяванията на половата система при жените.

Този апарат в последно време се използва масово за ранна диагностика на бременността . Той позволява да се следи овулацията и развитието на фоликулите.

С АГ ехографа успешно се следи развитието на плода в утробата на майката по всяко време на бременността, сравнително рано може да бъде определен пола на бебето, както и да се види какво е количеството на околоплодните води.

Въпреки притесненията на мнозина, можем категорично да заявим, че апаратът е безвреден. Той не може да нанесе вреда нито на майката, нито на бебето и точно заради това се използва масово при бременни.

Ефективността на прегледите с ехограф е изключително голяма и позволява лесно и безболезнено да се прегледат вътрешните полови органи.

Лесния достъп до този апарат и качествените резултати от изследванията позволяват да се диагностицират навреме редица заболявания на половите органи, които изискват навременно лечение.

В гинекологичните кабинети вече се появяват 3D и 4D ехографи, които дават триизмерен образ на плода и видео записи. Този начин на виждане позволява да бъдат огледани подробно органите и на бебето.

Изследванията с ехограф помагат за навременно диагностициране на евентуален здравословен проблем на плода.

В последно време ехографът се използва все по-често за изследвания на почти всички вътрешни органи на човека. Така не се налага да се чака за образна диагностика. Резултатите от прегледа с ехограф в повечето случаи са дори по-точни и ясни.

Не може да се прави сравнение с рентгена, тъй като методите на изследване са напълно различни.

Няма място за притеснение от честото използване на ехограф.