Реклма във Фейсбук

Рекламата има една основна цел – да достигне до възможно най-голям брой потенциални клиенти. Всяка фирма, която плаща на дадена медия да представи нейната продукция очаква рекламният клип или каре, в зависимост от това дали използва електронна или печатна медия, да достигне до възможно най-голяма аудитория. И, ако това правило бъде спазено, то продажбите на съответната компания би трябвало да започнат да вървят нагоре. Със своите над 900 000 000 регистрирани потребители, социалната мрежа Фейсбук успя да привлече огромни потоци от финансови средства в тази пазарна ниша, а Фейсбук рекламата е една от най-предпочитаните за всяка фирма.

Като цяло с развитието на интернет през последното десетилетие, ситуацията в рекламния бранш придоби коренно различни измерения. Статистиката показва, че новинарските сайтове привличат все по-голяма аудитория и традиционните медии като радио, телевизия и вестници, остават на по-заден план. Правилото важи с още по-голяма сила за младежката аудитория.

По-голямата част от хората на възраст до 35-40 години ежедневно се осведомяват за случващото се в техните държави и по света, единствено и само от интернет. Мнозина са тези, които отварят вестник веднъж-два пъти в годината и пускат телевизора само, ако искат да проследят някое спортно събитие. За сметка на това обаче, те всеки ден са пред компютъра и преглеждат десетки, за да не кажем и стотици сайтове. А, ако трябва да посочим задължителния за посещение сайт, то абсолютният победител е Фейслбк. Социалната мрежа се превърна в хегемон в глобалната мрежа и заема второ място по посещения след гиганта Google. Поради тази причина за огромна част от фирмите, най-желаното нещо е реклама във Фейсбук. Производителите и търговците са склонни да плащат за представителни карета в създадената от Марк Зукърбърг мрежа, тъй като това им гарантира огромно количество от потенциални клиенти, което никоя друга медия в света не би могла да осигури. А като се има предвид, че регистрираните потребители в сайта се увеличават с всеки изминал ден, фейсбук рекламата със сигурност ще става още по-популярна и предпочитана сред търсещите клиенти фирми, концерни и търговци.

Повече информация може да намерите на https://beshared.bg/