Идеи за ремоделиране на банята

Тази статия ще ви представи най-добрите тенденции за цялостно обновяване на пространството във вашата баня. Ето ги и тях:

Подово отопление

Едно още пожелателно придобиване на модерната баня е самоотопляващият се под.  Подовото отопление може да се монтира под плочките, като по този начин се контролира температурата на банята и се създава топла повърхност, върху която човек може да ходи пост и да му бъде уютно дори през най-студените месеци. Това със сигурност е допълнителен лукс, но може значително да подобри вашия стандарт на живота ви и е много мощен актив, в случай на отдаване под наем или продажба на жилището.

Мозайка със стъклокерамика

Новата възходяща тенденция, която набира все повече популярност, не само по света, но и у нас, е декорацията в мозаечен стил. Мозайка – стъклокерамика създава усещане за елегантност и лукс, като същевременно осигурява удобство, тъй като не е нужно да правите нищо друго, за да завършите пространството на банята.

По-малко ексцентрична тенденция, която печели вниманието тази година, е поставянето на обработен бетон на пода в банята. Доста по-лек от мозайката, бетонът създава модерен и чист поглед, като същевременно е изключително функционален.

Гипсокартон

Гипсокартонът е строителен материал, който наистина може да направи банята ви по- функционална. Той предлага безброй творчески решения за декориране на цялата къща. Тези конструкции не се ограничават до обикновени линии и рисунки. Те дават възможност на човек да използва въображението си и да изрази своите естетически представи и вкус. Могат да се добавят рафтове или да промени цялостното оформление на пространството с обикновена конструкция. Гипсокартоните предлагат толкова много варианти и това обяснява факта, че са толкова популярни напоследък.

Боядисване на стените

Цвят, който се използва широко върху стените на банята тази година, е „открито море”. Откритото море се доближава до белия цвят, но е доста по-тъмен. Въпреки че морският цвят се счита за остарял, най-лекия му тон е силно предпочитан. Той разширява визуално банята и я осветява, а заедно с белите санитарен фаянс и дървени мебели в светли дървесни тонове, правят чудесна комбинация.

Искате ли да дадете още малко цвят на вашата баня?  Ако добавите към сините тонове елементи в лилав цвят ще създадете брилянтна атмосфера в банята!

Източник: https://plochki-za-bania.com/