4 съвета за оформяне на красива баня чрез санитарен фаянс

Мястото отредено за умивалника в банята се превръща във все по-важно кътче от цялото помещение.  На базата на развитието на дизайна на санитарния фаянс и аксесоарите за баня, вие можете да направите нещо различно, нетрадиционно за вас и със страхотен естетически и практичен ефект. Същото важи и за комбинацията тоалетна чиния и биде в модерен дизайн.  Ето 5 съвета за оформяне на естетическото присъствие в банята чрез модерен санитарен фаянс.  

Изберете санитарен фаянс – модела умивалник, който най-много отговаря на вашите разбирания. На пазара има страхотни модели мивка тип купа, която се монтира върху плот, така че ето една алтернатива на традиционните стенни мивки в банята. Изберете тоалетна чиния, чиито форми са  нетрадиционни и все пак дават надеждност и сигурност.

 Съобразете се с размерите на отреденото място – ако сте оставили повече място за умивалника. Можете да изберете модел с по-голям шкаф с вграден умивалник, шкаф около който се организира плот пространство, складова част. Колкото повече място имате, толкова по-голям шкаф можете да си позволите, а оттам и умивалник. Ако пък банята е по-малка, можете да отидете на опция с окачена тоалетна чиния и с умивалник с мини размер.

Материя, цвят, естетика – в тази категория влиза изборът ви за материя и за цветово оформление на санитарния фаянс. Класическото бяло ви е омръзнало, не се притеснявайте, пазарът предлага елегантен черен санитарен фаянс, златисти и сребристи облицовки, или тотална смяна на материята: мивка от камък, мивка от мрамор и т.н. Търсете цвят и материя, които са подходящи за вашите разбирания и настроения, и на базата на това, което искате да имате този път.

Оценете цялостното влияние на новото оформление – не акцентирайте само е една посока. Ако не сте балансирани, може да се окаже, че сте постигнали много силен ефект при умивалник, но една цяла стена стои празна. Или може да сте намерили баланс при тоалетното пространство, но то да стои помпозно на базата на скромната мивка и огледало. Със сигурност на помощ в такива случаи идват аксесоарите за баня, около мивката, до тоалетната чиния и в близост до душ пространството.