Топ съветите за здравословен дом в есента

Зимата предстои, но преди нея есента ни подготвя с всички промени. В есента има множество опасности, които се крият в грип, вируси и хрема и могат да засегнат всеки. Най-податливи са децата, възрастните, болните хора и бременните жени. Въпреки, това дори хора в здрав вид и трудоспособна възраст не са защитени. Трябва да се спазват елементарни хигиенни правила, сред тях са и топ съветите ни за здравословен дом:

Закривайте устата си, когато кашляте или кихате – това е много важно, за да предотвратите разпространението на вируси над околните. Не използвайте ръката обаче, защото чрез нея също може да пренесете вируса. Използвайте хартиена кърпичка или мокра кърпичка.

Изхвърляте всичко за еднократен употреба на боклука – кърпички, с които триете носа си задължително изхвърляйте в кофата за боклук. В никакъв случай не оставяте върху бюрото или в ръчен багаж. Научете за почистване с фирма чистачи.com.

Извозвате старите мебели – по старите мебели се натрупват много вредни емисии, които с годините вземат превес, особено, ако не са третирани по никакъв начин. Намерете фирма, която извозва стари мебели и решете този проблем.

Носете маска – когато сте болни, особено ако се грижите за малко дете или в дома ви има възрастни хора, винаги използвайте защита на лицето. По този начин ще парирате микробите да се разпространяват по мебели и друга посуда.

Мийте често играчките на децата – най-вече тези, които малките и бебетата поставят в устата. Задължително ползвайте отделни прибори и не опитвайте топлината на детската храна с тяхната лъжичка. Така ще им осигурите безопасна среда.

Помнете, че микроскопичните частици се разпространяват главно по въздуха, затова не бива да си правите шега с реда и чистотата в домашните помещения.

Научете за извозване на отпадъци в Пловдив и региона от тук: http://www.xn--80apb8af1ae.com/category/извозване-отпадъци-пловдив.