5 причини да потърся компютърна поддръжка

Има много причини поради, които бизнесът се нуждае от компютърна поддръжка. Все пак днешната търговия минава през информационните технологии, а ако те не работят изправно, то това би предизвикало истински хаос в офисите. Налице са проблеми с вируси, софтуер, хардуер, дефектни кабели, проблеми в сървъри и какви ли не други неприятни явления.

Аз съм човек, който има собствен бизнес в сферата на производството, и не мога да си представя успехът ми без наличието на работещи компютри. По този повод ви давам пет причини да потърсите професионална компютърна поддръжка за вашия просперитет.

За да стартирам статията, ще напиша, че най-важната причина да се сдобия с екип от ит специалисти е, че последните ми помагат в ежедневната работа. Ако се появи проблем с компютрите те са готови да го коригират. Няма значение, дали става въпрос за софтуерен проблем, или за дефектирал хардуер. И при двата случая имам хора зад гърба си.

Втората причина е, че информацията за бизнеса ми, преминава през сървър и мрежа. Ако се получи блокиране на сървъра, то ще бъде отстранено до броени минути, и то без да отделям място в офиса си за нови кадри, а дистанционно от кабинетите на аутсорсинг компанията. Това е едно сериозно предимство, което не бива да се пренебрегва от бизнеса в наши дни.

На трета позиция класирам невъзможността да ходя от сервиз на сервиз. Това ми отнема много от времето за работа, така че най-доброто решение е да имам на разположение няколко човека, които да се занимават с компютрите. В случай, че проблемът не може да се реши дистанционно, то тези хора ще дойдат в офиса ми, и ще стартират ремонтните дейности.

Четвъртата причина се отнася до цените. За по-малко от 20 лева на компютър, аз получавам чистене на вируси, съхранение на данни, инсталация и преинсталация на софтуер и много други. Какво по-хубаво от това би могло да ми се случи, предвид скъпите ит сервизи у нас.

Петият последен довод, е свързан в компетентността на ит специалистите. В сервизите невинаги можете да се сблъскате с качеството, което присъства при аутсорсинг компаниите. В последните работят отдели от професионалисти, които ще доведат работата до щастлив финал.

Автор: Владимир Иванов – София