Как да организираме жилищното пространство в апартамента

Психолозите са стигнали до заключението, че съществува мощна връзка между интериорния дизайн и нашето настроение, благосъстояние, творческа дейност и здраве.

Създаването на красив, атрактивен и най-важното комфортен и хармоничен интериор обаче е доста трудно.

Съществуват обаче някои основни правила и закони за организацията на космическото пространство, които усвояват това, всеки човек може значително да подобри микроклимата в дома си. Те са в основата на всеки проект. Така че … Първата стъпка, нека да започне сега:

Измерете стаята и изчертайте нейния план в мащаб 1:50 в няколко екземпляра – за бъдещи опции за оформление на помещението.

Маркирайте местоположението на прозорците, вратите и т. нар. „Проблемни“ места: батерии и тръби за централно отопление, ниши, проекции и т.н. Нанесете носещите стени върху плана с плътна линия и изчертайте преградите с пунктирана линия (ако е необходимо. Те могат да бъдат напълно или частично демонтирани).

Втора стъпка се свежда да: Разделете жизненото пространство и да определете бъдещото оформление.

Основните посоки се движат от входа на прозореца до вратата на балкона, терасата или съседната стая. Те трябва да бъдат възможно най-кратки, в идеалния случай прави. Изберете ги в плана с червени линии и след това се опитайте да не бъркате нагоре.

За да „изправите“ тези пътища на движение, може да е необходимо да се разглобят преградите или да се прорязват. Вторичните комуникационни маршрути са свързани с местоположението на функционалните зони: места за хранене и приготвяне на храна, дейности, отдих, приемане на гости и т.н. Достъпът до тях също трябва да бъде безплатен, ако е възможно. В противен случай пречките, които постоянно възникват по пътя, ще бъдат източник на дискомфорт.

Определянето на функционалните зони за вашия апартамент зависи от процесите, които ще се появят в него. Тук също има малък нюанс: всеки член на семейството трябва да има свой собствен, макар и малък ъгъл, където да може да релаксира, работи или друго, без да пречи на другите.

Елементи на разделението на пространството могат да бъдат мебели, светли прегради, екрани, завеси, закрити растения, групирани съответно и дори материали от покрития и покрития.

Стъпка три се свежда до: подредба на мебелите. Първо, трябва да определите местоположението на големите елементи: мебели, килими и т.н. Степента на удобство, комфорт и възприятие на стаята като цяло до голяма степен зависи от това. Понякога изглежда, че съществуващата версия на подреждането на мебели може да е най-удобния вариант. Всяка открита опция се фиксира, обграждайки елементите ще е по-лесно е да се определи най-добрия и да се избегнат повторенията. След като окончателно решите местоположението на мебелите, предвидете къде ще изхвърлите старите, от които вече не се нуждаете. Това най-лесно може да стане с екипите на фирма по изхвърляне в цяла столична община.

Гледната точка може да бъде красив и удобен външният вид, а сама по себе си стаята понякога разкрива недостатъци, които изискват корекции. Обърнете специално внимание на местоположението на ключове и контакти. Като използвайте тези полезни съвети. Лесно и бързо, и най-важното, може да организирате жизненото пространство на вашия дом по начин, който на вас ви харесва.