Създаване на електронен магазин част 2

Как успешно да създадете онлайн магазин през 2019 година

Интернет, прави прехраната, продава собствените продукти и стана по-лесен от всякога. Всъщност може да създадете онлайн магазин за един ден. Този процес е по-сложен от създаването на прост уебсайт, но не много!

Но ако го направите, е време за изработка на онлайн магазин elenkov.net.

Забравете за първоначалните разходи за управление на физически магазин. Онлайн пазаруването има много светло бъдеще и може да бъдете част от него.

Дори и никога да не сте създали уебсайт, преди или да не знаете какво да продавате, все още може да създадете онлайн магазин. Въпреки това, процесът не е за хора със слаби сърца. Но тези, които се справят и не се отказват, могат да създадат онлайн магазин, който ще донесе успех.

По-долу ще научите как да създадете онлайн магазин от нулата.

Какво трябва да направите, преди да създадете онлайн магазин

За да отворите електронен магазин, имате нужда от име на домейн и уеб хостинг. Ако не знаете какво ще продавате, може да купите домейн.

Има много опции за създаване на онлайн магазин. Може, дори да използвате собствения си подход и да създадете своя уебсайт с платформа за електронна търговия

Защо да не се отказвате

Когато доставяте пратка, никога няма да бъдете физически ангажирани с нея. Вие продавате продукта във вашия магазин, а доставчикът от трета страна обработва цялата доставка за вас.

Това може да изглежда привлекателно, в края на краищата, това ви освобождава от ненужни притеснения. Но като правило, това не е най-добрият подход, ако искате да отворите онлайн магазин с дългосрочен успех.

С dropshipping, като правило, вашата печалба е много по-ниска. Това може да не е най-добрият вариант, когато стартирате с млад магазин за електронна търговия. Освен това е трудно да се развие дългосрочна марка, която да има издръжливост на пазара, ако не продавате собствени продукти.

Да, Dropshipping може да е по-лесен начин, веднага щом започнете да продавате продукти, но не изграждате дългосрочен бизнес с мащабируема марка.

Ако искате да създадете онлайн магазин и да го контролирате напълно, тогава създаването и доставката на собствени продукти е най-добрият вариант.

Продукти и услуги, необходими за създаване на онлайн магазин

За да стартирате онлайн магазин има определени продукти и услуги, в които ще трябва да инвестирате.

Тук се отнасят:

Име на домейн;

Уеб хостинг, който може да мащабира с вашия магазин;

Инструменти за създаване на онлайн магазин, например чрез WordPress и WooCommerce;

Капитал за създаване на CTP за вашия продукт (повече за това по-долу) и първоначалната продуктова линия;

Опаковка за транспортиране на вашите продукти;

Бюджетът за платена реклама;

Както може да видите, за създаването на онлайн магазин е необходима малка инвестиция. Но в сравнение със стандартния магазин, тази инвестиция е минимална.

Стъпка 1 – Проучване на пазара

Невъзможно е да се създаде онлайн магазин без никакви продукти. Но как намирате продуктите за продажба? Няма смисъл да започнете онлайн бизнес, ако никой не иска да купи това, което продавате.

Изборът на правилния продукт и правилния пазар за продажба е най-трудната стъпка.

Може би имате идея за уникален продукт, който хората не само ще обичат, но и ще се радват да платят за него? Това обикновено не е така.

Но само защото нямате представа, това не означава, че не може да създадете успешен магазин. Всичко започва с един прост въпрос: от какво се нуждаят хората и за какво наистина ще плащат пари?

Всъщност, това е съвсем просто. Вие намирате спешна нужда, решавате тази нужда с вашия продукт и печелите. Това, което търсите, е празнината на пазара, която в момента е недостатъчна. Време е да се насочите към перфектния продукт и пазара.

Създаване на електронен магазин

Стъпка 2 – Създаване на онлайн магазин

Трудно е да се намери продукт, който ви интересува. Още по-трудно е да се намери продукт, който ви интересува и който хората действително ще купуват.

Стъпка 3 – Маркетинг на онлайн магазин и Вашата първа продажба

Първо проверете уебсайта си, за да се уверите, че няма грешки и че процесът на поръчката работи. След това е време да отидете на плановете си, преди старта и след старта.

Създаването на стратегия за съдържанието е чудесен начин да създадете супер марка в дългосрочен план, като си осигурите дългосрочен източник на трафик. Един от начините да направите това е да започнете блог.

С помощта на онлайн магазин можете да започнете с малка инвестиция и да я превърнете в мултимилионна империя. По този начин пазарът на електронна търговия продължава да расте, може да осигурите успеха на бизнеса си в дългосрочен план.

Най-важното нещо, което можете да направите, е да започнете да действате. Започнете изследвания и идеи за продуктова идея. Създайте сайта си. Създайте продукт. В крайна сметка, не можете успешната изработка на уеб сайт, ако никога не го стартирате.