Хитри трикове да улесниш домакинстването

За да бъде домът ти безупречен дори през летните дни, когато ти се иска да се поглезиш и да плануваш най-сетне отпуската. Хамал.Бг ти предлага да се въоръжиш с тези полезни хитринки, които да са твоите помощници в ежедневието и грижата за дома.

Ако пък ти трябва нещо „ударно“, то последвай линка на Хамали за почистване на мазета и тавани в София.

От мнения на добрите домакини и от личен опит избрахме няколко важни съвета, които може да са ти от полза в настоящето лято. Ето и тях:

  1. При пране – има много тънкости в прането, колкото и на пръв поглед всичко да е ясно – пълниш пералнята, слагаш прах и омекотител и задълженията са ти приключили до момента, когато трябва да простираш. Уви, не е съвсем така. Знаеш ли, че за да се съхранят по-дълго циповете на панталони и рокли, трябва да ги закопчаеш, преди да ги пуснеш в пералнята. За да не се разпиляват чорапките и бельото и за да не попадат, там, където не им е работата, трябва да ги поставяш в специална мрежичка. Така ще си спестиш редица проблеми и разправии с техника по перални, ако не дай си Боже попадне малка дрешка в някой от маркучите на пералнята.
  2. При гладене – има дрехи, които не изискват грижа по време на гладенето, но има и такива, които все стоят намачкани, колкото и да се трудиш. Все пак, ако трябва да гладиш плисе е добре да хванеш бастичките с безопасни игли или от вътрешната страна да ги пришиеш с тънък конец.
  3. При чистене на баня – брилянтно изчистена баня, за която всяка домакиня мечтае. Уви, да се постигне този ефект, са ти нужни поне 2 часа киснене, заедно с плочките. За да улесниш работата си натрий с препаратите. Излез от мокрото помещение за 15-20 минути, като плътно затвориш вратите и се върни да изплакнеш с хладка вода. За безупречен вид и срещу неприятните папчици по плочките мини всичко с хавлиена кърпа или остави в банята да става течение и от само себе си да изсъхне.
  4. При миене на съдове – едва ли има домакиня, на която да е приятно да мие загорели тигани и тенджери. Спести си грижата с подходящ препарат, които само за няколко минути сваля всичко, а ако нямаш под ръка такъв то комбинация от оцет и сода за хляб може да ги замести, поне за този път.
  5. За цветните дрехи в пералнята – за да не пускат цвят дрехите в пералнята поставете с прахта няколко капки оцет. Същото може да направите и ако новите обувки боядисват чорапите ви. За втория случай и лак за коса върши работа.

Ако това ти е било от полза, не забравяй и да видиш за Цените за почистване на мазета и тавани варират от 80 до 200 лева, на адрес: https://хамал.bg.