Как да прикрием излишните килограми с рокли големи размери

Може би и вие като много млади жени, днес сте изправени, пред въпроса, как да прикриете, някое и друго излишно килце.

Не се тревожете, има мода и за пухкавите дами и тя е, сред рокли големи размери.

Така, докато в миналото по-едрите жени били по-харесвани и част от аристокрацията, то днес не се гледа точно така.

Преди обаче да ви дадем, някои полезни съвети, предлагаме ви, да надникнем заедно зад кулисите на дискретния десен и свободната кройка. В това се крие и тайната рецепта:

За начало спрете се на оформящо стегнато бельо. Такова се предлага за почти всякакви модели дрехи, но при рокли големи размери е на особена почит. Ако не ви се вярва обаче, дори нашите баби са носели такива, за да изглеждат по-стройни.

При подбора на рокли за едри жени е важно да знаете и някои трикове.

Не прекалявайте с широките рокли

Погрешно е схващането, че пълничките жени трябва да се обличат в прекалено широки и обемни дрехи. Дори обратното, ако дама с едър ханш облече рокля с клош, това ще я направи още по-обемна в задната част. Добре е да се помни, че твърде широките дрехи, в това число рокли създават допълнителен обем. Хубаво е, да се избират роклите само с размер по-големи, за да са освободени в зоните, където може да пристягат при конкретни движения.

Аксесоари и рокли за едри жени

Красивият аксесоар има силата да покачи с десетки самочувствието на една жена. С аксесоарите, обаче не бива да се прекалява, особено при по-едрите дами. Твърде дълги колиета, обемни пръстени и гривни няма да стоят добре на елегантна и фина рокля за едри жени. По-добре е такива загадъчно да подчертават пищността и формите, загатвайки за нещо женствено, а не натрапвайки го. Моделите огърлица и обеци, свободно падащи, привличат вниманието по естествено красив начин.

Цветове в подбора на рокли големи размери

Роклите големи размери е най-добре да бъдат избирани в монохромни и едноцветни аутфити. Това не само ще накара притежателката си да се чувства пленително, но и си е доста популярна тенденция.

Рокли големи размери с ниска и висока талия

Модните стилисти са на мнение, че едричките жени трябва да се насочат към модели рокли с висока средно талия. Ако роклята позволява е добре, коланът да се пада малко над или около пъпа. Този трик създава приятно усещане у носещата го и красиво оформя задните части.

При пищен бюст се препоръчват рокли в съчетание с шал. Шаловете добавят изтънченост и правят силуета по-елегантен. Те издължават врата и тялото.

При пълни ръце се избират рокли със свободно падащи ръкави или дантелени такива. Моделите рокли за едри жени трябва да са с три – четвърти ръкави, изчистени шарки или семпли цветове.

Моделите рокли с тясна пола тип клош издължават също силуета.

Съобразявайки, всички тези деликатни неща, винаги може да се облечете стилно, в крак с модата и при това да се чувствате прекрасно!