Слабост или сила е майчинският инстинкт – Bavachki.bg споделят за вас!

Навярно сте чували, че майчински инстинкт е велика сила. Може би е най-мощната, която движи света. Сила, която може да премести планини, да преплува морета и океани, да достигне Космоса, за да свали една звезда на детето, което казва: „Мамо, обичам те!“.

Казват, че майка, която вижда детето й да страда, има способността да повдигне сама на ръцете си, автомобил тежащ до 3.5 т.

Статията е предоставена с любезното участие на екипа на BAVSACHKI.BG. Повече за тях може да научите в страницата на официалния сайт „За нас

Какво обаче се случва, когато майчиния инстинкт загасва или не е налице?

Важна роля в отслабването на това чувство играе социалното благополучие. В една добре нахранена и развита държава в Европа има все повече и повече деца. Хора, които са избрали живота с всичките му радости и удоволствия, в т. ч. децата, вървят срещу този модел на света.

Когато всичко е наред с образование, работа, пари и възможности, хората не винаги искат деца. Много пъти си казват, защо им е да се ровят в пелени, когато имат всичката свобода, власт, взе признание и уважение.

Често жените, свободни от деца, признават, че нямат майчински инстинкт, затова предпочитат да се реализират в други социални роли.

Има и една друга страна. Жените, които искат да имат деца, но поради някаква причина не могат. Към тази категория се отнасят и жените, които са имали деца, но те вече са големи. Това са всеотдайни майки. Професия „Майка“. Към тях се отнасят и днешните героини, които сега искаме да ви представим. Те работят в Bavachki.bg. Те са жени, отдадени не само на професията си, но и на инстинкта да бъдат майки. Те имат опит, квалификации и усет. Те знаят как да подхождат с деца от различна възраст и с различни привички.

Психолозите твърдят, че майчинството е комплексен избор на стойност, който задължително изисква жертви. Тези жертви не са за час-два, нито за седмици, месеци или година. Те са за цял живот, защото само една майка знае, че майчинският инстинкт, веднъж зародил се няма как да угасне никога!

Социалните норми се променят – отношението към майчинството се променя, а съвременният начин на живот не може да формира здраво отношение към него. Дори напротив, инстинктът може да отслабва само у тези, които никога не са били майки. За това се изисква сериозна вътрешна работа, индивидуално с всеки, които се чувства засегнат.

Желателен е и контакт с компетентен психолог, който ще помогне да се стигне до истинските причини за нежеланието на една жена да стане майка. Причините могат да са различни за всяка жена.