Как се изхвърлят строителни отпадъци и стари мебели от апартамент

Основният въпрос, пред който са изправени онези, които са решили да започнат ремонти в апартамента или са решили да се отърват от големите стари боклуци е къде да изхвърлят нещата.

Кошчето за боклук

На първо място, трябва да помните веднъж завинаги, че боклукът е разделен на различни видове. За всеки тип има отделно градско сметище. Редовните малки битови отпадъци (неща или боклук храна), може да се изхвърлят в стандартните резервоари, стоящи във всеки двор. Въпреки това, когато става въпрос за стари технологии, мебели, ВиК, това са твърди битови отпадъци. За тях в районите се предоставят така наречените „контейнери“ и депа.

Що се отнася до строителни отпадъци (стари плочки, мазилка, стъкло, елементи), тяхното безразборно изхвърляне е строго забранено. Такива действия се наказват със санкции и глоби.

Тези, които са решили да доставят отпадъци с големи размери в градския сметище, също могат да попаднат в капана. Първо, трябва да знаете какъв вид боклук, може да се изнася на депо. Трябва да извадите от този или онзи боклук, и второ, трябва да имате специален лиценз за това, в противен случай просто няма да бъдете допуснати там.

Във всеки случай, това трябва да се направи за ваша сметка. Въпреки че в близост до новите сгради, които са в процес на уреждане, много предприемачи поставят около контейнерите, в близост до самите сгради.

Мебели сбогом

За да се отървете от старите мебели има няколко начина. Ако мебелите са в добро състояние и е жалко да го изхвърлите, то си струва да се опитате да ги продадете;

Ако имате нужда от изхвърляне на боклука, добре е да помислите за товарен автомобил или направо услуги на фирма с товарачи. Чистачи.com са за това!

Да, и собствениците трябва да бъдат подготвени за факта, че мебелите са просто счупени. Това означава, че такива компании не продават или раздават, а просто вземат предмети.

Удивително е, че понякога най-тривиалните проблеми с полезността, като премахване на стари мебели от апартамент, могат да се превърнат в приключение, достойно за истории.

Чисто строителство

Може да премахнете строителните отпадъци с фирма за почистване на мазета и тавани. Има толкова много от тях и заедно с тях се планира и износа на стари мебели. Но в случай на комплексен ремонт, ако се планира износ на тежки строителни материали (мазилка, бетон, тухли), ще трябва да поръчате и контейнер.

Помислете над всичко това и предприемете действия!