Направете малката кухня по-голяма

В жилищните сгради, кухнята, като правило, не се различава в „допълнителни квадрати“. Въпреки това, модерен интериорен дизайн ви позволява да създадете ефекта на разширяване на пространството.

Ето как да постигнете това. Съветите ни бяха предоставени с любезното съдействие на чистачи.com.

При избора на метод за полагане на настилката, за предпочитане е да се даде паркет, керамични плочки или ламинат, поставени диагонално. Също така е желателно да се използват малки домакински уреди. Съвременните производители предлагат широка гама от различни устройства, които да се поберат дори и в малко пространство.

За малка кухня е изключително важно, внимателно да се обмисли осветлението. Най-полезно от гледна точка на разширяване на пространството изглежда композицията, съчетаваща няколко вида осветителни устройства.

Що се отнася до разположението на беларуските мебели, малките кухни са най-добре „взети” от мебелни елементи, разположени по протежение на една стена – така ще се появи усещането за простор.

Желателно е, местоположението на такива ключови елементи като хладилник, печка и мивка, да създаде триъгълник. С това споразумение, може да достигнете до всеки от тях само, чрез завъртане.

За визуално разширяване на пространството, поради цвета на мебелите, трябва да избере бял цвят и лъскави довършителни материали. Състезателният бял цвят може да създаде крем, жълт или син.

В този случай, ако прекарвате твърде малко време у дома и имате време само за закуска и вечеря, лесно може да се откажете от масата за хранене, като я замените с малък бар.

Научете повече за цени за почистване и извозване на отпадъци в София.