Стъкло в кухнята – къде, как и защо?

Как да запълним пространството между пода и висящите шкафове? В работната зона има мивка, повърхности на шкаф и печка. Това означава, че нашият материал трябва да бъде устойчив на пръски вода, а не да се топи от топлината, лесно да се почиства от малки частици храна и пръски мазнини. Най-често за стените на “горещата вода” се използват керамични или каменни плочи.

За цялостно почистване след ремонти, потърсете чистота.com.

Днес модерни станаха стъклените панели. Те държат позициите си.

Какво ги прави различни и защо е предпочитано стъкло пред другите материали?

Способността първоначално да проектира пространството.

Лесна за почистване – просто избършете с влажна кърпа и подсушете.

Голям избор на прозрачност и цвят.

Устойчивост на температура, влажност и механично натоварване (особено по отношение на закалено стъкло).

Всеки от нас мечтае за уникална кухня. Производителите на стъклени панели гарантират, че клиентите имат богат избор от цветове и размери. Има панели с различна прозрачност: от напълно прозрачни до матови, монофонични и с шарки. Под стъклото може да залепите всякакъв модел – черен и бял или цветен, собствен или готов фабричен модел. Като картина могат да бъдат снимки на близки – тази опция привлича много хора. Абстракции, графични рисунки на природата, малки части, плодове или предмети, които дават визуално удоволствие. Стъкленият панел е чудесна възможност за тези, които имат стени от тухли и иска да запазят оригиналния си вид. Трудно е да се грижиш за кухня с тухла, а ако поставиш стъклен панел върху нея, ще бъде лесно да се измие. Такава стена ще изглежда естетично.

Панелите могат да бъдат направени не от просто стъкло, а от горещо. Свойствата на закалено стъкло са следните: устойчивост на топлина, влажност, високи кухненски температури. Що се отнася до последното, не трябва да се страхувате. Ако по някаква причина това се случи, стъклото ще се счупи без остри ъгли.

Монтиране

Работата е проста: за това има специално лепило или стоманени винтове. В някои случаи панелите се продават с комплект за монтаж. Повърхността, върху която ще се монтира панелът, е предварително почистена от прах и мръсотия. Независимо дали сте индивидуален клиент или планирате да купите кухни в насипно състояние – във всеки случай, трябва да потърсите само най-доброто.

За пакетни цени по почистване и извозване от адрес в София, проверете в: https://www.чистота.com.