Има ли проблеми с монтажа на външна топлоизолация?

Повечето специалисти са на мнение, че външната топлоизолация, е по-доброто решение за апартамента. Това твърдение може да се възприеме като факт, ако говорим за цялостна топлоизолация на сградата, а не само на отделни жилища. Въпреки всичко фасадната топлоизолация е важна, така че трябва да се избегнат всички проблеми, които съпътстват монтажа.

При монтаж на външна топлоизолация, се използва скеле или алпинисти, за да се достигнат горните етажи на сградите. Самият ремонт включва залепване на топлоизолационните плоскости, слагане на дюбели, монтиране на ъгловите профили, измазване и други стъпки. Ето защо тази дейност, трябва да се осъществи от професионалисти, а не аматьори в строителството.

Най-често срещаният проблем при изграждане на цялостна топлоизолация на блок е, че стопаните нямат достатъчно средства, за да си позволят този ремонт. В такива моменти проектът пропада и единственото решение е частично поставяне на външна топлоизолация. Разбира се, тук отново ще има ефект, но той със сигурност ще бъде по-малък, отколкото при пълното саниране на сградата.

За съжаление има и много неопитни работници, които оставят следи след работата си. Така фасадата се загрозява и поръчителя не е доволен от изпълнението. Има много бригади от алпинисти предлагащи саниране на апартаменти, но ако държите на качеството, то е добре да работите с лицензирана фирма, която да даде необходимата гаранция за свършеното.

Такива фирми могат да се намерят в интернет, така че едва ли ще се затрудните с избора си. На вас се пада да направите преглед на офертите, и да се насочите към цена, която Ви удовлетворява. Все пак не търсете най-евтината услуга, за да получите задоволителен резултат.

Лошото качество на топлоизолационните плоскости и материали, грубите грешки при замазките и немарливото поведение на някои “майстори“ са най-честите проблеми при топлоизолациите. За да не се сблъскате с тях, заложете на истинските специалисти в тази строителна дейност.

В обобщение

Външната топлоизолация е чудесен начин да защитите жилището си от разхищение на електрическа и топлинна енергия. Мнозина вече пристъпиха към изолиране на апартаментите си и не сгрешиха. Да, понякога се появяват недоразумения, но те са плод на аматьорите в бранша. По-горе Ви посочихме достатъчно основателни причини да потърсите професионалните бригади.