Как да избираме кухненски аксесоари

Дори и най-скромната кухня може да искри с ярки цветове, ако е правилно декорирана. Аксесоарите в кухнята създават добро настроение и придават индивидуалност на вашия интериор. Повечето собственици на кухни не просто се спират на закупуването на кухненски комплект, но се опитват по един или друг начин да допълнят композицията с красиви неща и евентуално дори дрънкулки, които ще озарят живота и ще зарадват домакинствата.

Така например, ако искате кухня в италиански стил, може да вземете картини за стената, да направите витражи върху кухненски чекмеджета или просто да украсите дивани и табуретки с ярки и буйни покрития.

Тук може да разберете повече и за цени за почистване на мазета, тавани, дворове и други

Кухнята в японски стил е по-минималистична и е подходяща за интериори с комбинирана всекидневна. В такава кухня може да поставите плъзгащи се врати, да окачите бамбукова преграда по вратата и да поставите стилизирани панели от японския живот на стените.

Свежите или изкуствени цветя могат да се превърнат в чудесна декорация за всяка кухня, а в случая с японската кухня – икебана. Те съживяват интериора и насърчават спокойствието и релаксацията, когато ги наблюдавате. Също така, колкото и да е странно, простите домакински прибори могат да служат като добра украса: например, ярки държачи за съдове или нагревателни подложки за чайник. Такива аксесоари са се ползвали предимно в миналото, но много домакини отдават предпочитание, дори сега – традиционните предмети, които създават уют, никога не излизат от мода. И ако предпочитате екзотика, може да поставите в кухнята оригинални сувенири, донесени от Египет или Иран.

Добре подбраните аксесоари могат да бъдат ключът към доброто настроение и благополучие, както за вас, така и за вашето семейство и гости. Вашата кухня ще бъде благоприятно различна от кухнята на съседи, приятели и познати. Чувствайте се свободни да бъдете индивидуални в избора на декорации за жилището. Така дълго време ще е приятно за окото и ще поддържа комфорт във вашия дом.