Важни препоръки за избора на мебели в кухнята

За всички нас е много важно да проектираме кухня с максимален комфорт, защото това е може би най-популярната стая във всеки апартамент. Кухненските мебели трябва да бъдат с високо качество, ергономични и в хармония с интериора. Само в този случай готвенето, домакинските работи, яденето и всякакви събирания ще бъдат истинско удоволствие.

В тази статия ще научите:

Какво да търсите при избора на кухненски комплект

Как да организирате група хамали

Диван в кухнята – плюсове и минуси

 

Изберете своя модел. С помощта на почистване и извозване след пожар с хамали и чистачи, всеки ще може да постави в кухнята си комплект, маса за хранене със столове и особено диван. Някои отказват обичайната група за хранене в полза на бара или дори се хранят в хола.

Формулата „кухненски комплект + група за хранене + диван“ не е равна на „примерен дизайн на кухнята“. И все пак, всичко това може да е в много добра комбинация, която ще осигури максимален комфорт и практичност на кухненското пространство.

 

Как да изберем кухненски комплект

 

Комплектът е незаменим елемент на всяка кухня. Това е оптималната система от шкафове и плотове. Благодарение на кухненския комплект всичко е винаги под ръка – обмислен дизайн гарантиращ удобно при готвене и съхранение на ястия, подправки и хранителни стоки. Освен това, комплектът създава настроението за цялата кухня, дизайнерското решение също играе огромна роля.

 

При избора на кухненска единица трябва да се имат предвид няколко критерия:

 

Размери на калъфи и бордюри;

 

Местоположение на слушалки;

 

Функционалността на елементите на слушалката;

 

Качество на продукта;

 

Дизайн.

 

Размери и форма на кухненския комплект:

 

Преди да купите, трябва да вземете решение за размерите. Стандартни размери:

 

Горни модули: дълбочина 300-350 мм, височина 720-750 мм;

 

Долни модули: дълбочина 600 мм, височина 850-900 мм

 

Кухненският комплект може да бъде линеен, L-образен или U-образен. Най-популярни са директните опции, които са разположени по протежение на една стена. Ъгловите конфигурации се избират от хора, които често готвят: работната повърхност и мястото за съхранение на голямо количество кухненски прибори са важни за тях. U-образната форма е доста рядка и по-подходяща за нестандартни кухни.

 

Съветваме ви да обърнете внимание на модулните колекции. Модулната програма позволява да създадете кухня, според вашите нужди.

 

Кухненският комплект трябва да включва работна маса, шкаф за умивалник, чекмеджета за съхранение на прибори и дребни предмети, шарнирни шкафове за съдове, домакински уреди, съхранение на хранителни стоки, както и отделение със „сушилня”. Това е стандартно оборудване и може да варира.

Модерните кухненски комплекти се правят в различни стилове. Сред моделите може да намерите, както класически опции, така и смели решения в стила на лофт или прованс.

 

За кухня в стил Прованс са характерни пастелни нюанси в дизайна, изискан обков и облицовани фасади. В селските кухни ще намерите лаконичен дизайн и фасади с текстура от дърво. Високите технологии ще дадат ярки цветове, блясък, нестандартни решения.

 

Запомнете 3-те основни правила в дизайна на кухнята:

 

Леките мебели визуално разширяват стаята;

 

Ярките мебели не търпят конкуренция – подът, стените и таванът трябва да бъдат неутрални цветове;

 

В интериора трябва да присъстват не повече от три основни нюанса, в противен случай кухнята ще изглежда безвкусна.

 

Избор на група за хранене

 

След като кухненският комплект е избран, преминаваме към зоната за хранене, която може да включва маса, столове или табуретки и / или диван.

 

Правилно подбраната маса за хранене ще побере цялото семейство и няколко гости, като същевременно не заема цялата площ на кухнята. Идеален вариант би бил плъзгаща се удължена маса със заоблени ръбове. В идеалния случай всеки човек на масата трябва да има място с размери 60 * 60 см. Добро решение би било да купите готова група за хранене – така масата и столовете ще се поберат идеално. Не забравяйте, че всички мебели трябва да бъдат избрани за кухнята.

 

Диван в кухнята – плюсове и минуси

 

Единствените „минуси“, които ще видите тук, е, че диванът заема много повече място от обикновените седалки, така че не е подходящ за всички. Останалото е чудесно решение за кухнята. Диванът осигурява удобно прилягане, допълнително легло или система за съхранение, а също така добавя уют.

 

Важно е обаче да запомните няколко правила:

 

Диванът не трябва да бъде прекалено обемист: 2-3 локални прави модела с малка дълбочина ще бъдат чудесен вариант;

 

Тапицерията на дивана трябва да бъде практична, устойчива на миризми, влага, миене и почистване. За предпочитане е еко-кожа с матиране;

 

Допълнителните чекмеджета за съхранение ще бъдат огромно предимство.

 

По-скоро отидете в нашия каталог, за да изберете мебели за кухня на атрактивни цени.