Прости и ефективни начини за премахване на петна от мека мебел

Искате любимият ви диван да издържи по-дълго! Уви, по тапицерията от време на време има петна от плодове или шоколад, от време на време има следи от домашен любимец. Вашият малък наследник е решил, че меката мебел е идеална за рисуване. Така всичко взема живота на мебелите. Няма да купувате нови мебели всеки път, така че ще трябва да „спасите“ от старата.

В тази статия ще научите:

Общи правила за почистване на мека мебел от петна

Процедура за почистване на тапицерия

Специфични съвети за премахване на петна от горски плодове, шоколад, химикалки от филц. Когато ви трябва почистване и извозване, винаги може да се доверите на evro5.com.

Текстилът е много лесен за почистване – просто го премахнете и измийте. Дори ако петното не иска да се махне, с ​​диван или стол ще се справите по-бързо в изпирането.

Друг важен момент е, че трябва да се отървете от петната възможно най-бързо. Колкото повече време е минало от появата на замърсяване, толкова по-малък е шансът за отстраняването им. Практически е безполезно да се борите със старите петна по меката мебел.

Общи правила за почистване на мебели

При почистване на мека мебел е важно да се имат предвид няколко нюанса. Така не само ще се отървете от петна и мръсотия, но и няма да повредите тапицерията.

Първият ни съвет е редовно да почиствате меката мебел с прахосмукачка. Така прах, трохи, косми от домашни любимци няма да се натрупват върху тапицерията. Разбира се, не трябва да използвате една дюза за дивана и за пода.

Ако решите да почистите мебелите с вода, не прекалявайте! Течността е много опасна за дивани и фотьойли, защото мека мебел не може лесно да се изсуши. Може да се появи неприятна миризма, но най-често грозните петна остават върху тапицерията.

Сушенето на мека мебел е възможно само по естествен начин.

Не използвайте непознати и не тествани средства. Те могат да развалят цвета на тапицерията, да оставят петна. Преди употреба не забравяйте да проверите почистващия препарат на незабележимо място.

Ако петното е свежо, първо използвайте салфетки. Намокрете и се отървете от ефектите. Мокрите кърпички са добри за отстраняване на петна от текстил.

Не отлагайте почистването! Както вече казахме, старите петна се отстраняват много по-трудно.

Надяваме се тези нашите съвети да ви помогнат в борбата, срещу петна, а ако не, то обадете ни се за Цени за почистване на жилища – 089 500 5000.