Видове маси за хол

Малките маси за кафе и рязане за хол са нова и модерна тенденция в интериорния дизайн. Такива модели изпълняват не само чисто декоративна функция, но имат и практически приложения. Тяхната функционалност, разбира се, е ограничена в сравнение с масите за кухнята. Последните нямат толкова очаквания, колкото пълните маси.

Майстори.com предлага извозване на мебели до сметище.

Има огромен брой масички за кафе, които са подходящи за различни стилове и различен интериор. Всички те се различават по общия дизайн, както и по материала на производство.

Краката и основите на масите могат да бъдат направени, както от дърво (за любителите на класиката и консерватизма), така и от желязо (за любителите на високотехнологичния стил). Основното е, че материалът и крепежните елементи са надеждни. Във всички случай, най-важното е да продължат да служат вярно дълго време.

Горната част на масата, може би основният елемент на масата, може да бъде направена от различни материали. Тя може да бъде дърво, дървесни частици, ПДЧ, МДФ, изкуствен или естествен камък или дори стъкло. Всеки материал има своите предимства и недостатъци.

Например, мнозина смятат, че един стъклен плот не струва парите, които са му необходими. Той бързо ще загуби представителния си вид или просто ще се счупи. Модерните плотове са изработени от закалено, тежко стъкло, което на практика не се счупва. На втор място, такова стъкло издържа добре на механично натоварване – не се руши, не се надрасква и не е податливо на стружки.

Както вече споменахме, масата няма такава пълна функционалност като пълна трапезна маса. Това обаче не означава, че няма място в кухнята. Тази опция е възможна, ако собственикът на апартамента е голям любител на предпочита с японски или китайски стил в интериора на неговия апартамент като цяло и кухнята в частност.