Витраж декор

Цветното стъкло със сложен модел на прозорците, вътрешни прегради с цветни шарки – това са всички витражи. Те се използват за декор на стаята. Те могат да придадат на всяка стая особена жар и уникален индивидуален стил.

Хамали с транспорт за пренасяне на имущество.

Витражите могат да бъдат разделени на четири вида: мозайка, спойка, скосяване и пясъкоструене.

„Bevelsy“

Така се наричат ​​фасетните продукти. Те са сглобени от плоско стъкло, чийто ръб е заснет под ъгъл. Благодарение на този ефект изображенията на косите изглеждат триизмерни. Те могат да бъдат, както цветни, така и прозрачни. Фасетите украсяват врати, прозорци и интериорни прегради. Фасоните се събират с помощта на оловна лента или се залепват заедно под ултравиолетова светлина.

Мозайка

Витражът от мозайка е сплав от цветни стъкла, свързани с тънка нишка от олово. Моделите на мозаечните витражи са най-често геометрично правилни, съставени от малки части от стъкло, добавено към топлинна кобалтова руда.

Пясъкоструйно

В думата вече има представа за този продукт. Използвайки въздух и пясък, върху стъклото под високо налягане се нанася матов шаблон. Пясъкоструенето може да се използва, както върху матирано, така и прозрачно стъкло. Моделите се прилагат от прости повтарящи се до сложни. За разлика от витражите, пясъкоструенето се прилага не само върху стъклени прегради и прозорци. В допълнение, се използва за рисуване на модели плотове, огледала, интериорни врати. Пясъкоструйката се различава по това, че шарката, върху стъклото трае дълго време.

Спойка

Оцветените и нанизани по оловен ръб стъкла се закрепят заедно, чрез запояване. Този тип витражи се считат за най-бързият по изпълнение и най-икономичният. Витражите за запояване представляват неусложнен набор от цветни стъкла. Поради факта, че водещата нишка е доста мека, тя не позволява да правите сложни шарки. При такива витражи се прилага цветен емайл, който придава обем и изразителност на продукта.

Витражите често се използват в кухнята на мебелни врати, на прозорци или на вътрешни прегради. Кухни могат да бъдат направени по поръчка с индивидуален модел стъклопис.