Избор на мебели за кухни

Както всяка стая, кухнята може да има своите недостатъци. Недостатъците могат да се отнасят не само до размера на площта, но и до извършените комуникации, на местата, на които бихте искали да има съвсем различна картина. Всеки недостатък може да бъде скрит или оставен на показ. Помислете за най-често срещаните недостатъци на кухните и как да ги решите. От Извозва.Ком може да наемете екип специалисти, които да демонтират, старите неща, да натоварят на камиони или бусове и да изведат на депо за отпадъци, извън гарда.

Малка площ

Най-честият недостатък на кухните е невъзможността да поставите монтаж по начина, по който бихте искали. При покупката на мебели се включва голямо количество пространство, в резултат, на което кухнята става тясна.

Не трябва да купувате обемисти маси за малка кухня. Може да изберете обикновена стъклена маса, която визуално ще увеличи пространството. Освен това, кръглата маса ще бъде по-предпочитана за малка кухня, поради липсата на ъгли. Може също да премахнете вратата и вместо това да направите широк отвор под формата на арка. Това ще увеличи не само кухнята, но и ще направи следващата стая просторна. И, разбира се, използването на светли цветове при боядисване или тапети на стая.

Неравномерни стени

Боята само ще подчертае вълнообразността на стените. Ако няма начин да подравните стените, тогава може да използвате дебел тапет, който по най-добрия начин ще може да скрие нередностите. Тъй като кухнята е място, където стените, често са изложени на висока температура, пара, влага и мазни изпарения, е по-добре да изберете тапети, които се мият. Такива са тапетите с винил.

Инсталации

Тръбите, водещи от мивката, лесно се скриват от шкаф в кухненския комплект с интегрирана мивка. Тръбите на вентилационната и газовата система, които са на тавана, могат да бъдат маскирани с гипсокартон или висящи шкафове. Същата система се използва за пароуловителя, вграден в шкафовете.

Ако комуникационните тръби преминават по работната стена в кухнята, тогава защо да не ги направите полезен елемент? От тръбите ще получите отлични релси на покрива, на които трябва да окачите куките, където ще се окачат необходимите уреди. А за пълната композиция може да направите няколко отворени рафтове, където да поставите други устройства. Това не само ще замаскира тръбите, но и ще спести място в малка кухня. Ако не е възможно да маскирате тръбата и да се възползвате от нея, тогава може да превърнете комуникациите в елемент на декора, като използвате декупаж, боядисване или мозайка.

И все пак, най-разпространеният начин за маскиране на свръзките и инсталациите е чрез детайлите на кухненския модул. Ако кухнята е направена по поръчка, тогава е възможно да се изчисли всичко до най-малкия детайл. Така ще се скрият комуникациите.

Щом вече знаете всичко това ще може сами да проектирате своя модел, но и да изберете готов модел на кухненски комплект.