Има ли смисъл от смяната на щрангове?

 

Обикновено, когато домакинствата в панелен блок или кооперация, чуят за смяна на щрангове, се отказват на момента, заради високата цена на този ремонт. Те не намират смисъл от това да използват фирма за ВиК услуги, която да свърши тази важна работа. Само след няколко години обаче се появяват пропуквания в тръбите, наводнени апартаменти и куп неприятни разправии.

За да си спестите подобен тип сценарии, е добре да действате навреме, и да подмените ръждясалите вертикални щрангове, с нови полипропиленови или ПВЦ тръби, които ще бъдат ваш верен партньор по пътя към спокойствието. За да бъдем по-изчерпателни Ви предлагаме да хвърлите един поглед на предложенията в сайта https://викуслуги.bg/, който ще Ви бъде полезен.

Какво са вертикални щрангове?

 

За да обясним функцията им, трябва да споменем първо хоризонталните щрангове, които идват от мазето и захранват тръбите на апартаментите с вода. Вертикалните щрангове представляват комплект от тръби за топла и студена вода, както и отделна тръба за циркулация на водата. От тези тръби зависи идването на водата в дома Ви, както и в отделните помещения (кухня, баня, тоалетна).

Ако щранговете не функционират правилно, то не можете да очаквате добри резултати. Мнозина изпитат затруднения при къпане, защото топлата вода идва последно на техния етаж. Има и други неприятни ситуации, сред които спукана тръба, пропуска на вода, наводнения и какви ли други не.

Смисълът да смените щранговете се крие във възможността да предотвратите наистина големи аварии. В никакъв случай не допускайте тръбите да остареят повече от 20 години, защото това е наистина много опасно. В един момент ще се сблъскате с цял куп неприятности, които принципно можете да си спестите, когато инвестирате известна сума пари в този важен за дома ремонт.

Обобщение

 

По-горе посочихме какъв е смисълът от това да се сменят щранговете. Разказахме за евентуалните рискове и посочихме начините, по които да преодолеете проблемите. Смятаме, че сме били достатъчно изчерпателни, за да се замислите за тази важна задача, която ще Ви помогне да се чувствате далеч по-комфортно в жилището Ви. Разделяме се с пожелания за много здраве и късмет!