Плаването ви се анулира – кога, как, защо?

Какво трябва да знаете, когато пътувате по вода като проблемно?

Понякога отиването на почивка или бизнес пътуване , но визитата ви може да се усложни от форсмажорни ситуации. Невъзможно е да се предвиди всичко, но все пак трябва да опитате да избегнете някои проблеми. Това, дали планирате почивка и покупката на билет за ферибот Италия Гърция ви коства някои спънки или е друг пътнически проблем. Ето какви съвети дават специалистите по туристически услуги.

Как да се избегнат неприятности при пътуване със ферибот – питайте „Лакмос Травъл“ ООД.

Какво да направите, ако сте забравили документите у дома.

Какво да направите, ако сте направили грешно резервно копие на документи.

Колкото по-скоро забележите неточност – толкова по-големи са шансовете да поправите. Понякога компаниите позволяват да отмените поръчка с възстановяване на билета. Винаги, проверявайте всички данни в пътната разписка веднага, след резервацията на билета. Ако срокът за анулиране вече е изтекъл, е необходимо да се изяснят правилата с дадената компания и да се разбере как да се направят изменения.

Някои превозвачи не позволяват корекции. В този случай билетът може да бъде върнат само с глоба и да си купите нов. Други превозвачи могат да подновят данните безплатно, когато предоставят копие от паспорта. Има компании, които ясно упоменават размера на таксата за такива промени. Не съществува единен набор от правила за всички компании. Ето, защо трябва да се свържете с конкретен превозвач с искане за съвет по този въпрос.

Някои компании не допускат никакви грешки. И все пак, важно е да бъдете внимателно с всяко нещо. Може, дори ако успешно отплавате от страната, пак да няма гаранции, че няма да изникнат проблеми при пристигането.

Какво да направите, ако пропуснете плаването

Случва се, поради задръствания или закъснение, пътникът няма време за плаването си. Ако не се явите на рецепцията 40 минути преди заминаването, компанията определя ситуацията като неприсъствена. Това може да, се случи, дори ако вече сте на пристанището и стоите в ред за регистрация. Важно е, да запомните, че 40 минути преди заминаването служителите ще спрат да обслужват. Правилото „до последния клиент” не работи тук.

Ако сте на опашката за регистрация и осъзнавате, че закъснявате, трябва да бъдете упорити и да помолите други пътници да ви позволят да минете. Съветваме ви, да разберете дали на пристанището има брояч за забавилите се, където срещу заплащане, с малко закъснение (5-10 минути) може да ви бъде позволено да отплавате. Може, също така предварително да се обадите на компанията, за да преиздадете билет за друг кораб. Понякога това може да бъде направено само, преди края на регистрацията или преди отплаване.

Какво да направите, ако откажете регистрация

Има ситуации, в които компанията отказва да се регистрира за плаване, ако билетът за друга държава се закупи само в една посока. Често служителите на паспортен и визов контрол в страната на местоназначение изискват също така и обратен билет. Пътникът, който не може да убеди служителите, че не е потенциален мигрант, най-вероятно е депортиран в родината си. Често това се плаща от компанията, на която е пристигнал пътникът, и за да се намали вероятността от такива епизоди, проверката на документа (валидност на паспорт, валидна виза, билет за връщане) се налага, преди заминаването.

Ако все още не сте решили датата на връщане, по-добре е да се обадите на компанията предварително и да проверите цената на допълнителната такса за промяна датата на връщане. По-добре е да се плати възможността за промяна на датата на обратния билет, отколкото да се получи забрана за заминаване, без билет за връщане.

Какво да направите, ако плаването ви бъде отменено?

Промяната на графика или отмяната на плаване, за съжаление, не е толкова рядък случай. Ако това е известно предварително, пътникът се уведомява, като използва информацията за контакт, оставен при закупуването на билета. В този случай могат да бъдат предложени алтернативни възможности за плаване. По друго време или по друг ден, евентуално с трансфер.

Като правило има опция за възстановяване, ако нито една от предлаганите опции не е подходяща.

Ако промените в разписанието станат оперативни и станат известни само на пристанището, тогава няма много възможности за пътниците. Билетите за плаване на други компании в деня на заминаване са или вече продадени, или се продават по-скъпо, отколкото на други дати. В повечето случаи, трябва да изчакате заминаването на забавеното плаване. Не забравяйте да поискате купони за храна, ако заминаването се забави с повече от четири часа, а ако закъснението е осем часа, превозвачът трябва да предостави хотел.

Ако сега планирате да направите резервация и ви трябва билет за ферибот Италия Гърция не се колебайте да поръчате тук.

Какво да направите, ако плаването е изгубено, поради закъснение на самия кораб?

Ако и двете плавания се управляват от една и съща компания и целият маршрут е определен с един номер на билет, при пристигане на пристанището, не се колебайте да отидете в офиса на компанията. Трябва да бъдете трансплантирани за следващото плаване до вашата дестинация.

Ако сте закупили самостоятелно два отделни билета от две различни компании, най-вероятно ще трябва да си купите следващия билет. За всеки случай, се свържете с двете компании – може би те ще ви помогнат.

Ами ако се разболеете и не може да плавате?

Някои компании имат концепцията за принудително връщане на фериботния билет по медицински причини. Може да върнете парите, чрез подаване на подкрепящи документи. Следователно, дори ако билетът ви е невъзстановим, а вие не плавате, поради болест, не бива да се тревожите да губите пари предварително. Обадете се на компанията и се консултирайте. Може, политиката им да разрешава да върнете билета за ферибот Италия Гърция или да отложите полета до други дати.