За меката мебел

В магазина за мека мебел в София на особена почит се ползва меката мебел, в която е използвана високоеластична пяна. Този материал се отличава от стандартната пяна по своята структура. На дивана, който е напълнен с високоеластична пяна могат да седят двама души с различно тегло, като при това нито единият от двамата няма да чувства дискомфорт. Пяната с висока степен на еластичност най-често се използва в качеството на пълнеж при изработката на двуспални легла. Пълнежът на матрака с такъв материал няма да позволи на никой от двамата, които спят на леглото да се катурне на една страна заради по-малкото си тегло.

Меката мебел, напълнена с високоеластична пяна, е комфортна мебел. В това ще се убедите, ако посетите и разгледате каталога на специализиран магазин за мека мебел в София, който разполага с най-качествената продукция на целия европейски пазар.

Всеки различен модел мека мебел има свои собствени изисквания относно функционалността, мекотата и еластичността на пълнежа.

За детската мебел е важно спалното място да е достатъчно твърдо. Това ще позволи да се избегне изкривяването на гръбнака на детето. Ако детето е с малко тегло, това означава, че при меката мебел в качеството на пълнеж може да се използва пяна с ниска плътност. В магазина за мебели ще ви консултират достатъчно професионално относно това какви възможности предлагат съвременните мебели за запазване на здравето на вашето дете.

Плътността на пяната се измерва в килограми на кубиченметър. Според специалистите в областта при изработка на мекамебел за деца е напълно достатъчна плътност на пяната в границите от 22 до 25 кг/м3. За тази цел най-подходящи са марките, които притежават по-голяма еластичност – EL 2240, EL 2540, HL 2550. Това е важна информация, която ще ви е от голяма полза при посещението на магазин за мебели – по-малката плътност на пълнежа означава по-евтин диван, което допълнително прави меката мебел по-привлекателна в очите на потенциалните купувачи.

Източник: http://aron-bg.com/