Почивка в Турция – правилният избор за Лято 2020

Лято 2020 е точно зад ъгъла и няма основателна причина вече да не се подготвяме за летния сезон, да планираме къде и с кого искаме да отидем, за да си създадем едни незабравими летни спомени.

Прави впечатление, че в последните години българският турист избира все по-често дестинации в чужбина, отколкото родното море, а това се потвърждава и от сайта за туристически оферти Travo.bg – в последните 3 години повече от половината им заявки са за почивки в Гърция или Турция.

Защо да изберем почивка в Турция

Тенденцията не е изненадваща с оглед факта, че чуждестранните курорти, предимно в Турция и Гърция, предлагат не само отлично обслужване и вкусна храна, но и доста конкурентни цени, които привличат туристи от целия свят, включително България.

Ако сте пред дилема къде да прекарате лятната си отпуска, ние ще ви дадем едно страхотно предложение, което се превръща в избор за все повече българи, които масово остават изключително доволни от този избор, а именно – почивка в Турция.

Плажовете са неустоими

Турските плажове са световно известни, а курортни градове като Кушадасъ, Мармарис, Дидим, Бодрум, Анталия и Алания се посещават, както от заможни и богати хора, така и от хора от средната класа и такива с по-скромни възможности.

Това е доказателство както за достъпността на турските плажове, така и за качеството им. Водите в турските курорти са кристално чисти, а държавата предприема специални мерки, за да предпазва природата там изключително чиста.

Плажовете пък са заслани със ситен светъл пясък, чиято финост създава естествено удоволствие у всеки, който ходи по него.

Кристалните води, в комбинация с плиткостта на повечето плажове, създават идеална комбинация за семейства с малки деца, които обожават да прекарват време във водата, но и не могат да се пазят. Така родителите могат да са винаги спокойни за своите малчугани.

Храната – повече от добра

Турската кухня е една от най-прочутите света и всичко това въпреки факта, че в нея не присъства свинското месо, което е забранено в исляма.

Не ни разбирайте погрешно – свинското месо по никакъв начин не е ограничено или забранено в турските курорти, нито пък алкохола, но няма да намерите традиционни турски ястия със свинско месо.

За сметка на това може би ще опитате най-вкусното телешко, агнешко или овнешко месо, което сте яли в живота си – турците са доказани майстори в тази кулинарна сфера.

Ако пък сте любители на сладкото, то турският локум, баклава или кадаиф няма да оставят никого безразличен.

Обслужването е на световно ниво

Турция залага и инвестира много в своя туризъм – този сектор е отговорен за немалка част от брутния вътрешен продукт на страната, поради което тя полага специални грижи за него.

Това е и причината обслужването да е на много високо ниво във всеки турски курорт, независимо от големината или разположението му.

За турските хотелиери и ресторантьори обслужването на клиенти стои сред първите места в техните приоритети и трудно ще видите някъде клиентът да не бъде обгрижван като божество.

Нещо, което за съжаление в българските курорти е все по-рядко срещано, за сметка на топ локациите в южните ни съседки.

Ако сте от хората, които държат на доброто обслужване по време на почивката си, то може да сте сигурни, че ще го получите в турските курорти.

Цените в Турция – какво да очакваме

Стигаме и до най-важната част за повечето летовници – цената. След всичко прочетено дотук, най-вероятно си представяте някакви космически непосилни цени, които единствено хора с по няколко спортни автомобила биха могли да си позволят.

Истината, обаче, е далеч от представите ви – турските курорти са едни от най-достъпните не само в региона, но и в света!

Причината за това е, че в турската стратегия за туризма се залага концепцията да се обхванат колкото се може по-големи потребителски групи – от най-бедните до най-богатите.

Ако все още не вярвате на думите ни, посетете списъка с оферти за почивки в Турция, който ще откриете в сайта на Travo.bg и се убедете сами в невероятните цените, които ще откриете там.