Развод по взаимно съгласие – как да се споразумеем разумно

За някои, разводът си е развод, независимо от какъв ъгъл го гледаме. Той е онези събития в живота, в които се изпитват добротата, съвестта и търпението на човека.

Разводите биват няколко вида, главните от които са: развод по исков ред и развод по взаимно съгласие. Днес ще разгледаме развода по взаимно съгласие.

За да направим един разрез на случката, довела до развод, не е достатъчно да опишем само последните дни преди последните часове на брака. Важно е да се разгледат характерите на двамата бивши влюбени, както и нещата, които те делят.

Ако бившата ми половинка не иска да се съгласи с развода?

Винаги може да изникне проблемът, едната от двете страни в брака да не желае доброволно да се разведе. Това е нормално и обикновено, тази страна има претенции, които не биха били удовлетворени напълно ако се съгласи да даде заветния подпис към лесния развод.

В такава ситуация, на вас ви е нужен коректен адвокат, който да убеди по някакъв начин другата страна да се разведе с вас по лесен път. Има няколко варианта за това.

Единият сценарий е този, при който адвокатът представя нещата на бившия ви партньор толкова неблагоприятни при евентуално дълго инатене, че на другата страна по делото да ѝ се завие свят. Обикновено този метод не е от най-ефективните и ако трябва да се прибегне до там, то значи тежкият развод едва ли ще ви се размине.

Ако имате деца, то нещата стават малко по-лесни в името на бракоразводното дело с двустранно съгласие. В името на децата си, двама родители, дори и в процес на развод, могат да отстъпват по някои от исканията си.

Всичко това, естествено е за качественото удовлетворяване на нуждите на децата. Ако искате да се чувствате сигурни за тях, то доверете се на услугите на професионален адвокат от SBKLaws.bg.

Ако всичко е наред с двустранното желание?

Ако проблемът, довел до разтрогване, не е голям, но е бил последната от много капки, спомогнала чашата да прелее, тогава най-вероятно ще се стигне до брак, одобрен и от двете страни. Този сценарий обикновено протича доста лесно.

Тогава напрежението в развеждащата се двойка не е голямо и няма никаква трудност да се оформят самите документи, удостоверяващи това, че съдът разделя пътищата на двамата до скоро влюбени. Понякога наглед лесен и спокоен развод би могъл да се превърне в истински ад.

Това може да се случи заради неопитност в адвоката, например. Ако точките и исканията на участниците в развода не са описани правилно и някоя от страните се почувства ощетена, то спокойствието може да прерасне в истинска война.

Затова, доверявайте се на доказани професионалисти. Като адвокатите на SBKLaws.bg.