Можем ли да отпушим канала си сами

Онези, които познават болката и страданието от това да се запуши някоя част от канализацията вкъщи, знаят, че понякога почти нищо не помага в битката с наслагванията. Съществуват един тип мъже обаче, които винаги се изправят абсолютно сами в борбата срещу домашните проблеми и за тях не виреят други варианти.

Е, ако вие не сте от тях, а имате нужда от професионална помощ, то съветът ни е да посетите сайта на ViK-Sofia.eu и да се свържете на посочените контакти, за да потърсите експертна помощ в проблема с домашната канализация.

Възможно ли е сами да свършим тази работа?

Да не разчиташ на фирми за всяко нещо, което се появи, за да създава главоболия, си трябват освен кураж, но и известни умения. Бъдете сигурни, че не всеки може да бъде майстор по всичко и за онези, които съумяват да пазят домакинството в безопасност, заслужват абсолютни адмирации.

Ясно е, че каналът е една трудна материя и трябват особени познания в областта с тяхното отпушване. Имайте предвид, че в тази част от дома дори диагностиката е трудно начинание ако нямаш правилната специализирана механизация.

За целта повечето фирми в сектора използват видео диагностика, която се провежда задължително от специалист. Правенето на подобни манипулации изискват време, техниката е скъпа и не е препоръчително вие в ролята си на лице-любител, да я извършвате.

Най-големият проблем, който може да настъпи, е да повредите тръбите си и тогава бедата става още по-неописуема. За вас и вашето семейство банята и тоалетната ще се превърнат в строителни площадки, а не в уютното кътче, на което човек може да усамоти.

Ще се налагат къртения на плочки, за да се стигне до повредения участък на канализацията. Тогава бързо ще разберете защо не е трябвало да извършвате диагностиката сами.

Други познати варианти за самостоятелно отпушване

Вариантът с изсипване на прах за отпушване на канали, чиято задача е да разяде отпадъците, причиняващи запушването, е добър. Има обаче, някои проблеми, които биха могли да настъпят поради чисто и просто незнание.

Първо, въпросните прахове за отпушване на канали съдържат сода каустик, която се свързва химично с полепналите по тръбите мазнини и се образува сапун, който запушва пътя на водата още по-плътно. Второ, ако тапата се е образувала прекалено дълбоко и далеч от сифона, то при изсипване, прахът е възможно дори да не стигне до тапата, за да я разяде.

Друг метод за ефективно отпушване е ръчната вакуумна помпа. Този инструмент може да бъде открит и закупен във всеки магазин дори и неспециализиран.

Целта е да създадете вакуум и с негова помощ да издигнете тапата към сифона. След това се въоръжете с ръкавици и извадете с пръсти предмета, топката косми или веществото, което е причинило запушването.

Ако проблемът е много по-сериозен, то съветваме ви да се обърнете към специализирана ВиК фирма като ViK-Sofia.eu, които разполагат с пълен набор професионална механизация и умения. Бъдете сигурни, че те ще се справят с проблема ви.