Трудности при стартиране на козметично студио – 3 причини да потърсим счетоводител

Да стартираш бизнес в областта на козметиката е привлекателна идея, особено като се има предвид, че козметичните салони са един от малкото бизнеси с почти пълна гаранция за успех на захваналите се.

Преди да се стигне до сладката част обаче, бъдещите предприемачи обикновено трябва да се справят с доста предизвикателства. Не е рядкост това дори да откаже част от онези, които нямат достатъчно хъс за да продължат напред.

Защо да наемем счетоводител предварително

Специалисти в областта на счетоводството препоръчват да отделите повече време за избирането на счетоводител. Най-добрият вариант е или да се спрете на човек, когото познавате добре, или да се ориентирате към счетоводна кантора, която има достатъчно опит в областта на козметичните салони.

1. Открийте счетоводителя преди да сте се захванали

Преди да започнете да берете плодовете на своя бизнес, той трябва да бъде стартиран. И именно тук е първият ви сблъсък с бюрокрацията. На пръв поглед идеята да създадеш фирма може да изглежда безкрайно привлекателна, но дали е толкова лесно?

Бързо ще запънете пред трудностите, тъй като те поемат изключително много от вашето време. Предимството да наемете счетоводител за козметично студио предварително е основно в това, че той ще премине вместо вас през всичко, а вие ще можете да се фокусирате изцяло върху своите професионални планове.

2. Ще ви помогне в избора на помещение

На 90% от стартиращите козметичен бизнес и през ум не им е минавало да предположат с колко много предизвикателства могат да се сблъскат при опит да открият козметичен салон.

Дори и нещо, което на пръв поглед изглежда съвсем елементарно, може да се окаже по-трудно от очакваното. Един такъв доста деликатен момент се оказва наемането на помещение.

То трябва да отговаря на толкова много изисквания, че за човек е трудно дори да си представи. От типа, по който могат да се отварят прозорците, през вида на подовата настилка, та като се стигне до посоката, в която се отваря входната врата – всичко това си има безкрайно много условия и особености.

Тук помощта на счетоводителя е безкрайно голяма, тъй като той може да ви бъде от много голяма полза в опита да попаднете на точното помещение.

Не малко са онези ентусиасти, които бързо заплащат наем на помещение, оборудват го и в последния момент се оказва, че то не отговаря на дадените критерии. Това е много неприятна загуба на пари, която може да се окаже проблем пред последващото ви развитие в тази сфера.

3. Ще ви помогне да сте наясно с реалното си финансово положение

Нека предположим, че разполагате с определен капитал. За вас това могат да са само цифри, но опитният счетоводител може много лесно да добие представа какво можете да си позволите с тази сума в бизнеса.

Така например, ако искате да наемете служители, счетоводителят ще може да изчисли до колко можете да си позволите да им плащате, колко хора можете да си позволите да наемете и дали изобщо има шанс да се мисли за подобно нещо.

На пръв поглед нещата често изглеждат по един начин, но реалността е доста различна, особено като се има предвид, че много от разходите по наемане на персонал се правят по линия на осигуровки и други подобни.