Фериботни резервации и любопитни факти

В момента основният начин за пътуване, между държави за туристи и пътешественици са въздушните авиолинии. Пътуванията с автобус са вторите най-популярни метод, т. к. автобусният билет е многократно по-евтин от самолетен билет. И тук, се явява въпроса за водния транспорт. Какво не знаем за самите фериботни резервации и как да планираме такъв тип пътувания. Предлагаме ви, преди да вземете решение да разберете някои любопитни и полезни факти:

Каютите на ферибота са от няколко вида.

Най-евтините интериорни каюти са без прозорец, такава кабина е малко по-просторна от купе за влак, но по същество едно и също нещо. Има два етажа от рафтове, телевизор и малка баня. Има същите каюти, но с прозорец, въпреки че са абсолютно със същия размер като отвътре, но благодарение на прозореца изглеждат по-просторни.

Следващата категория са каюти, почти хотелска стая. Те са с двойно легло, маса, хладилник, две единични легла, телевизор, баня.

Такива фериботни стаи са разположени на носа на кораба, а прозорците гледат само пред носа – страхотна гледка. Някоя я оприличават на гледката по-добра от небостъргач.

Без много да размотаваме веднага ви казваме, че най-готиният вид каюти са тип „президентски апартамент“. Тук банята е по-просторна, има кът за сядане и маса за срещи. Каютата разполага с няколко прозореца. Самите фериботни резервации за такава каюта, са малко по-скъпи, но почти винаги има вероятност да има свободни места.

На ферибота няма лекар или медицинска сестра на пълен работен ден, но целият персонал е обучен за оказване на първа помощ. Така при нужда на спешност може да се свържете с всеки член на екипажа.

Екипът на ферибота се състои от 35 души, докато поне двама души трябва да са на моста. Капитанът може да не присъства, през цялото време, но в случай на лошо време той трябва да е на моста.

За да стане капитан на ферибот, кандидатът първо да се обучава три години като офицер на смени (палубен офицер), докато цялата практика се провежда на истински кораби, без симулатори. Следват три години работа на тази позиция, след това две години като началник на палубата и едва тогава се назначава като капитан на ферибота. Помощник-капитанът и морякът трябва да бъдат по мостовете по всяко време.

Щом вече знаете, толкова много може да помислите за избора и резервацията на своя билет. С ферибот всичко е така лесно и приятно, но в крайна сметка, вие решавате, с какво да пътувате. Нека да е с Lakmos Travel.