Унищожаване на дървеници – възможно ли е

Спасението от дървеници в апартамента е възможно

Нека ви споделим как става най-ефективно:

Нападение в леглото, скърцане по цяла нощ и накрая множество ухапвания по цялото тяло … Това са само малка част от следите, които оставя появата на дървеници в дома. Тези дребни вредители са сред най-опасните и неприятни паразити, които могат да навредят на човек. Кръвосмучещите насекоми са с малки размери, в резултат, на което живеят в най-тесните пукнатини на дървесината в жилищата ни. Наред с това се размножават много бързо и са много устойчиви на влиянието на околната среда.

Превента ДДДД ЕООД, споделя с читателите, някои любопитни факти, за които може би не подозирате:

За унищожаването на дървеници е необходима висококачествена обработка на апартамента. Разбира се, има много доказани домашни рецепти за това как сами да се избавите от подобни нападатели. Професионалната обработка, обаче ще е най-ефективната и надеждна. Такава, може да заявите и в официалната страница на адреса на фирмата: http://preventa.bg.

Методи за борба с дървеници

Основните методи за обработка на апартамент от паразитите са няколко основни. Те биват:

Механично – почистване с прахосмукачка или механично отстраняване с парцал.

Експозиция, използва се висока или ниска температура – замразяване или обработка с помощта на топлинни генератори. Понякога помага изнасянето на мебелите на слънце и проветренията, през лятото.

Народни рецепти за борба с насекомите.

Химически методи, използващи битови инсектициди.

Професионални специалисти по обработка, каквито са PREVENTA.BG.

Ако вашият апартамент все още не е прекалено интензивно нападнат, може да опитате да ги съберете с прахосмукачка. Това е възможно, ако знаете точно къде е основното натрупване на насекомите. Ако, обаче дървениците са положили яйца, вече е безполезно да ги събирате с прахосмукачка. За да направите това, ще трябва да разгледате всички най-уединени ъгли – под первази, зад килими, в легла и дори електрически контакти.

Народни лекарства за дървеници

Предвид факта, че дървениците са били съседи на хората в продължение на много векове, човекът е открил народни лекарства за борба с тях. Някои от тези инструменти може да са от полза, ако процесът на разпространението им е в началния етап.

Най-разпространените инсектицидни вещества, използвани в ежедневието са:

  • Етанол;
  • Смес от терпентин с алкохол или керосин;
  • Крезол или мет.

​​За бързо отстраняване на дървеници от тапицерията на мебели се прави разтвор. Такъв трябва да съдържа 5 грама нафталин в чаша алкохол (чист спирт). Готовата смес може да се изсипе в бутилка с пулверизатор и с нея, внимателно да се напръска, върху тапицерията на мебелите. Необходимо е да проникнете в най-тесните празнини в мебелите. Напръсканите вече диваните или столовете трябва да престоят така, поне 8 часа.

Народно средство за защита от дървеници

Друго често срещано народно лекарство за дървеници е смес от терпентин с вода, керосин и зелен сапун. Вместо сапун, може да добавите нафталин.

С такава смес е необходимо да се обработват всички дървени повърхности, подове и первази. За обработката на мека мебел не се използва. Важно, тук е да се работи в дебели гумени домакински ръкавици, за да не се повреди кожата на ръцете.

Съветите за премахване на дървениците с билки ще изгони насекомите, но няма да ги унищожи. Подобно средство е по-ефективно за профилактика. Не след дълго, миризмата от растенията отслабва и нежеланите гости се връщат по завоюваните вече места.

Дървениците бягат от студа

Има и други народни начини, за борба с дървеници. Това е метода, чрез излагане на много ниски температури. За да направите това, изключете отоплението, отворете всички прозорци в къщата в продължение на няколко дни. Може да извадите мебели или лични вещи на студа и да ги държите там 2-3 дни при температура от -20 градуса по Целзий. Дървениците се страхуват от студа и умират.

Борбата с дървеници продължава

Може да използвате гореща пара. Парната струя ще помогне да се унищожат не само възрастните, но и яйцата на дървеницата. По такъв лесен, народен начин е добре да обработвате мебели, завеси и килими.

Измиване и отопление

Мекият текстил може да се пере в гореща вода с прах. През лятото може да поставите меки играчки и други неща в контейнер, боядисан в черно и оставен на слънце. При нагряване над 60 градуса всички насекоми ще загинат. Дървениците в леглото не понасят висока алкална среда, а ларвите умират при температури над 60 – 75 градуса.

Борба срещу дървеници в леглото

Студената мъгла е по-надежден и ефективен начин за борбата с дървеница паразит. Като химически инсектициди за домашна употреба се използват:

  • Аерозоли и спрейове;
  • Сухи прахове и смеси;
  • Обработка с течности;
  • Смесени средства.

Най-ефективен метод за справяне с дървеници са професионалните служби за борба с вредители.

Тях може да поръчате и на: preventa.bg

Дори, един път да сте се избавили от дребните насекоми, след известно време е желателно цялата процедура да се повтори. Дървеницата има голяма способност да се адаптира и оцелява, дори в най-екстремни условия. След обработката трябва внимателно да проветрите и измиете стаята.