Кога се пристъпва към кремация на домашни любимци?

Законът в България забранява погребване на домашни любимци в земята или изхвърлянето им във водоеми. Тази забрана се дължи на факта, че смъртта на животното може да се дължи на зараза, която има риск да се пренесе върху други животни, човешки същества или във водата. В този ред на мисли най-доброто решение е избор на услугата кремация на домашни любимци.

Какво значи кремация и защо да я избера?

Кремацията е процес, при който се изгаря трупа на животното. Причината да я изберете е, че това е най-лесния начин да изпратите любимеца си във вечния му път. Разбира се, когато се кремира домашен любимец, стопаните получават урна с пепелта му, която могат да запазят, а могат и да разпилеят на любими места. За да получите обаче още по-изчерпателна информация относно кремиране на домашен любимец вижте http://petcremation.eu – един от най-добрите крематориуми за животни в София.

Ако имате дори и най-малките съмнения относно почтеността на кремацията, можете да присъствате лично на процедурата, за да видите всичко с очите си. В случай, че нямате време да посетите крематориума и да станете свидетели на изгарянето и събирането на пепелта, може да получите кратък видео клип от пещите и всичко, което се случва. Едни хора предпочитат личното присъствие, а други заплащат за заснемането на кремацията.

От особена важност е фирмата, която ще кремира животното, да изпълни услугата по най-качествения начин. Това включва превоз на любимеца до крематориума, като се използва автомобил с хладилна камера. След това кучето, котката или зайчето се вкарват в специална пещ и се стои известно време, докато се получи прахта, която след това се предава на стопанина. Вие можете да получите урна, както и малък ковчег за животинчето.

В заключение

Описахме какво е кремация на домашен любимец, посочихме и защо е по-добре да се възползвате от нея, отколкото сами да горите четириногите Ви приятели. Силно се надяваме, че сме били достатъчно изчерпателни относно този вид хуманна услуга и Ви пожелаваме да нямате повод да се възползвате от нея. Все пак не забравяйте, че има кой да Ви помогне с изпращането на животното, така както го заслужава.