Електрически устройства заместват истинските пастири

Знаете ли, че на пазара се появиха електрически устройства наречени електропастири, които могат да заместят истинските пастири? Това са специални енергизатори захранващи телени огради с електричество, за да възпрат стадото да напуска даден обсег, където пасе. За да се научат животните да не преминават през загражденията, се използва малко количество електрическа енергия, която предизвиква кратък шок при докосване, както и силен психологически ефект.

От какво се състои електропастирът?

 

Един електропастир има три основни компонента, а именно енергизатор, ограда и изолация. Разбира се, в допълнение може да се намерят и аксесоари, които показват стабилността на устройството и преминаващи ток, дистанционни управления, табели за безопасност и куп други. Потребителите на електропастири могат да видят комплектите на сайта https://elektropastiri.bg, където има достатъчно информация, а и възможност за директна онлайн поръчка на продукт.

Електропастирите могат да се продават и отделно. Така например, можете да изберете размера на огражденията, мощността на устройството, вида на изолацията и различните аксесоари. Най-доброто решение е обаче да се насочите към комплектите, особено ако нито веднъж до този момент не сте използвали електропастири, за да съхраните бройката на вашите стада животни.

Безвредно, лесно и обикновено. С тези три думи можем да обрисуваме един електропастир в комплект. С негова помощ ще пощадите здравето си, ще намалите харчовете си за персонал, който да изкарва стадата на паша и не на последно място ще излезете с едни гърди пред конкуренцията, което също е от водещо значение за всеки, който има бизнес с животни.

В обобщение

 

И, ако още не можете да повярвате, че съществува алтернатива на добрия стар пастир, то тогава влезте в горе посочения уебсайт. Там ще видите пълна информация за съвременните начини да контролирате добитъка и най-важното да го съхраните в пълната му бройка. Бързаме да спрем спекулациите, в които се твърди, че това не е най-хуманния начин за паша на животни. Електропастирите са безопасни и по-скоро имат т.нар. образователен ефект, отколкото да се намесват агресивно. Все пак трябва да се замислим за цената, която плащаме за нашия добитък.