Каква е процедурата за обезщетение при ПТП

Катастрофата е нещо, което за секунди преобръща живота на човек. При пътно транспортно произшествие (ПТП) менталните последствия са сериозни и за двете страни, което е нормално предвид това, че случката е била напълно неочаквана.

Резонно, всяка една от страните започва да търси правата си по съдебен път. Такива неща се случват всеки ден, но тъй като не всеки път се разчуват, хората са тотално неориентирани в правния път на нещата.

Именно заради това двете страни започват да се замерват с обвинения и всяка една от тях се опитва да се изкара по-невинна за случилото се. Та, от адвокатите зависи коя страна ще понесе по-тежките последствия, което вече далеч не зряло поведение за хора, които току-що са пострадали.

Какво се прави след ПТП

Това е главният въпрос, който си задават хората, участвали в ПТП-то, предвид това, че объркването е 100-процентово. В по-голямата част, когато при някаква пътна злополука има наличие на пострадали лица, е задължително да се предприеме някаква съдебна процедура.

Освен това, понякога в допълнение към производството, някои граждани прибягват и до мярката да подадат допълнителен граждански иск, целта на която е да се заплати обезщетение освен останалите суми, които се прехвърлят между страните.

Ако все още не ви е отговорено на конкретни въпроси или желаете да разберете повече за това как да спечелите от правата си след настъпване на ПТП, обърнете се към доказани юристки услуги в Zastrahovan.eu.

Адекватната консултация и решение, съобразени специално с вашия казус, са от съществена важност в такива ситуации.

Има ли друг път към обезщетенията

Нима близките ни хора не са най-важното нещо на този свят?! Сега си представете нелепостта да ги загубите в резултат на пътен инцидент.

Официални данни от МВР сочат това, че в България по пътищата загиват средно между  150 и 235 човека на седмична база

Тази стряскаща статистика ни кара да се замислим, че животът не е даденост, с която трябва да свикваме. Когато се случи на вас обаче, започвате да мислите за намирането на справедливост.

Случаят се усложнява многократно ако имаме настъпил смъртен случай вследствие на ПТП-то, защото размерът на обезщетението, което може да бъде заплатено на близките на починалия човек, е съобразен най-вече с роднинските им отношения.

Това е справедливо, защото колкото по-близък е отишлият си с роднините, толкова по-голямо е страданието им и следва обезщетението да е по-голямо.

Лоша практика в България е застрахователните фирми да предлагат на пострадалите нисък размер на обезщетенията, защото разчитат на масовата компетентност по такива случаи. Посетете Zastrahovan.eu и се възползвайте от консултация с опитен юрист, който ще се бори за правата ви в такива ситуации.