3 причини да дадем килима си за пране на професионална фирма

За все повече хора в страната килимът означава много. Той сочи за висок стандарт, носи уют и прави стъпването вкъщи някак си по-приятно.

Любимите на всички ни килими, обаче, изискват и грижи, за да ни доставят постоянно гореизброените емоции, за които споменахме. Е, как може лесно това да се превърне в реалност?

Фирма за пране на килими – защо да се възползваме от услугите

Отговорът – намерете си фирма, която да върши съвестно своята работа и при това да го прави на наистина достъпна за вас цена. Няма спор, такъв вид фирми са все по-голяма рядкост и ако успеете да намерите такъв тип, то вие сте истински късметлии.

Браншът се разшири неимоверно много през последните години и няма спор, че качеството на услугата спадна значително. За щастие, все още се намират фирми за изпиране на килими и пътеки като PraneKilimi.bg, които знаят за какво точно хората дават своите пари.

В настоящата публикация ще научите три основни причини, заради които си струва да дадете килима си за почистване от професионалист.

  1. Някои петна могат да се махнат само със сериозни препарати

Хайде, на всеки се е случвало – петна от вино, бели от домашната котка, невнимателни деца. Враговете на съвременния килим са страшно много и няма спор, че той не може да спечели войната без доверен партньор, какъвто е PraneKilimi.bg. Повече информация за тях може да прочетете тук.

Препаратите за отстраняване на петна от килимите, с които разполагат професионалните фирми, са наистина много силни, но за да свършат повече полезна дейност, отколкото бели, те трябва да се използват по предназначение в обозначените количества. Ако пренебрегнете това и предприемете самостоятелни действия, то вие рискувате да пробиете килима си с някой препарат на киселинна основа.

  1. Професионалистите сушат килима ви преди да ви го върнат

Когато един килим е изпран, съвсем нормално е да се изисква някакво време, в което той да изсъхне. Ако вие сложите обратно вашия килим в стаята, в която седи, мокър, той ще играе ролята на своеобразен магнит за мръсотия и прах.

Плюс това, ако имате домашен любимец, бъдете сигурни, че хладинката от мокрия килим ще е привлекателно място и животинските косми ще довършат току-що изпрания килим.

  1. Експертите знаят що е то сухо пране

Когато дадете да професионалната фирма килим от материал от естествен материал като: вълна, сезал, коноп и т.н., те веднага си правят сметката, че за този вид се използват специални машини, които те имат в наличност.

Това са машини за т.нар. сухо пране на килими, които са толкова щадящи към материите, колкото нито един допир в домашна среда не може да бъде.

В заключение

След като вече разбрахте, че имате три убедителни причини за това да използвате професионална фирма за пране на килими, не експериментирайте с новия си скъп килим в хола, а го оставете на хората, които разбират от своята работа!