Цена на ламинат и как да сравним лесно и бързо!

В наши дни голяма популярност имат изкуствените подови покрития, като ламинатът не прави изключение. Предпочитанията към него от страна на клиентите се формират въз основа на сравнително ниската му цена, красивият външен вид, бързината на монтиране и лесното почистване. Това са и основните фактори, които влияят на цената на ламината в София. Помещението, в което подът е покрит с ламинат създава усещане за уют и комфорт, като наред с това се отличава и със съвременен стилен вид.

 

Цената на ламината зависи главно от издръжливостта на покритието. Естествено, че ако плановете са подовото покритие от ламинат да служи в продължение на дълги години на едно домакинство, то неговата цена ще е по-висока.

 

Ламинатът се състои от 4 слоя:

  1. Първият слой е т. нар. защитен слой. Той е образуван от меламинова или акрилна смола и защитава ламината от влага, мръсотия, изтъркване, както и от въздействието на химически вещества.
  2. Вторият слой е декоративен. Изработен е от хартия или мебелно фолио.
  3. Третият слой е основен – той служи като база за конструкцията и се изработва от високоустойчива дървесно-влакниста плоскост, която осигурява твърдост и издръжливост на панела.
  4. Четвъртият слой е най-долният стабилизиращ слой. Той също се изработва от хартия, обработена със смола, и защитава основата на панела от влага.

Цената на ламината в София варира в зависимост от това какъв клас ламинат предпочита клиента и за какви точно цели има намерение да го използва. Най-евтини видове ламинати са тези от клас 21 и 31 – те издържат най-малка степен на натоварване. Дебелината на панелите е 6-7 мм. Цената на ламината  при панели с по-голяма дебелина на дъските съответно е и по-висока, тъй като този вид покритие е в състояние да издържи много по-голямо натоварване, по-устойчиво е на удари и на износване.

При избора на ламинат не забравяйте, че ниската цена обикновено означава използването на по-некачествени материали. Доверете се на доказаните търговски марки и направете най-добрата покупка за дома си!

Източник: Магазин АРОН