Как да прекараме дългите почивни дни 2021 у дома, без да полудеем?

Трябва да приемете ситуацията, а не да й се съпротивлявате. „Спомнете си колко пъти сами сте мечтали за това, събуждайки се в шест сутринта. И сега по някаква причина сте ядосани, че сте започнали да спите достатъчно за първи път от една година. Или колко добри филми са в списъка ви – чакащи.

Можете също така да организирате виртуално пътуване до държава, където отдавна искате да посетите. Например, проучете подробно колекцията на Лувъра и след това обсъдете с приятели чрез видеоконферентна връзка.

Създайте уебсайт, надстройте профила си в социалните мрежи или накрая подредете нещата у дома. Можете да започнете козметичен ремонт или пренареждане в апартамента.

Няма нужда да ходите на ресторант, можете сами да приготвите вечеря от три ястия и да научите правилата за сервиране с детето си.

Добра причина да работите върху себе си, да размишлявате. Ако изведнъж ви стане тъжно и мъчно, че не можете да отидете до басейна или любимата ви стена за катерене е затворена, помислете си за поне пет предимства в настоящата ситуация:

Намирате се в уютна, приятна, домашна обстановка;

Свободни сте да правите каквото си пожелаете;

Храната, която приготвите ще ви достави удовлетворение;

Може да се насладите на топла вана;

Слушане на любима музика;

Пийте вкусни напитки

Вместо вредна лимонада, можете да си направите прекрасни здравословни напитки – плодове, мента, краставица или портокал. Ако наистина искате тя да прилича повече на лимонада, добавете сода от бутилка.

Изпийте любимото си кафе на балкона.

Отървете се от излишното

Навън е дъждовен ден – включете интересно телевизионно предаване или филм и почистете къщата. Това ще освободи нова енергия за вас, ще направи помещенията по-свободни и вашето вътрешно състояние по-спокойно.

Рисувайте, правете букети, снимайте, ушийте рокля за себе си, напишете някаква лична история, украсете красиво балкона, украсете апартамента. Има толкова много интересни неща по света, които могат да се правят през почивните дни 2021!