Лайф хакове за сватбена фотосесия

Как да преодолеете вълнението от снимането и да получите красиви и оживени снимки? Споделям препоръките си!

Златното правило за позиране: Трябва да се чувствате естествено пред камерата. Ако някоя позиция, която съм предложил, ви се струва неудобна, не се колебайте да говорите за нея и да я смените.

Как да изберем най-добрият сватбен фотограф в София?

Не се мърляйте! Правият гръб визуално ще ви направи по-стройни и грациозни.

Най-деликатните и оживени кадри се получават, ако взаимодействате помежду си, а не постоянно гледате фотографа. Но не забравяйте, че класическите снимки са много важни и за семеен албум.

Движете се бавно и плавно. Когато ходите с младоженеца, опитайте се да ходите бавно, избягвайте резки движения. Това важи и за сутрешните снимки на булката: обуйте бавно обувките и бижутата си, за да имам време да запечатам всички важни детайли.

Когато снимате на открито, не забравяйте да носите със себе си изключително удобни апартаменти. Ако булката се чувства нестабилна, напрежението ще бъде много забележимо на снимката.

Вижте няколко сватбени или инсценирани фотосесии в подготовка за вашата снимка. Изберете няколко пози, които ви харесват, и ги практикувайте пред огледалото.

И като цяло, не се страхувайте да „повтаряте“ снимките, които харесвате от списания или Pinterest. Напротив, като ясно разберете каква снимка искате да получите, ще се почувствате по-уверени.

Не забравяйте да споделите своето вдъхновение с мен и да предложите пожелания за необходимите рамки.

Не задържайте дъха си, докато снимате, тъй като снимките излизат напрегнати и неестествени.

Не винаги стойте изправени пред камерата. Печелившите ъгли са центърът на тежестта на единия крак, ръцете са асиметрични, едното рамо леко напред, полуобърнато, гледащо през рамото.

Помолете свидетел или приятелка да следи косата и грима ви през целия ден.

Когато ви помоля да ходите, опитайте се да гледате по-малко под краката си и повече един към друг.

Забравете за „счупените“ пози от списанията. Те са за професионални модели, които рекламират дрехи. Правите снимки за себе си, затова се опитайте да правите по-естествени пози.

Бъдете спонтанни. Ако искате да танцувате, прегръщате се, смеете се – не крийте емоциите си!

Ако роклята на шаферката има дълъг шлейф, не забравяйте, че трябва да се коригира, за да изглежда красиво. Не забравяйте да помолите майка си или една от шаферките да го изложи красиво на земята, когато застанете пред олтара.

Снимките, направени момент преди целувката, изглеждат много естетически приятни и нежни. Така че отделете време за целувка – дайте ми възможност да уловя очакването на целувката помежду ви.

Не слагайте нищо допълнително в джобовете си. Мобилните телефони, портфейлите и козметиката е най-добре да се дават на приятели или семейство по време на снимките.

Приближете се възможно най-близо един до друг, дори ако това не изглежда естествено. Не се страхувайте да се прегърнете!

Помислете по-малко за това как се снимате на снимката и просто се насладете на момента.

Не се страхувайте от дъжд и облачно време. В такива дни можете да правите интересни снимки в интериора на кафене или ресторант.

Не се опитвайте да се снимате във всички красиви места на града. Изберете максимум 2-3 места за снимане, които са близо един до друг, за да се насладите истински на разходката и да не се уморите.