В какви случаи е по-добре да кандидатствате за бърз кредит?

Банките в повечето случаи предлагат по-нисък лихвен процент по кредити. Но все пак в определени ситуации е по-добре човек да се свърже с микрокредитни организации. Ако не ви достига малка сума, особено когато става думи и за кратък срок, не си струва да чакате одобрението на банков заем – по-добре се доверете на фирмите, които отпускат бързи кредити.

При спешни случаи бързите кредити са незаменими

Микрокредитни организации одобряват заем буквално в рамките на няколко минути. Това се дължи на факта, че потенциалният кредитополучател преминава през най-опростената процедура за проверка. В повечето случаи кредитната му история дори не се проверява. Ако случаят се отнася до малка сума, тогава не се изискват и удостоверения за доходи. Достатъчно е просто да отидете в офиса, да покажете личната си карта, да изчакате известно време и да получите кредит. А понякога дори и не е нужно да ходите никъде, защото може да кандидатствате за микрозаем онлайн, през интернет. В този случай парите ще ви бъдат преведени по банкова сметка, която сте посочили.

Банковите процедури за отпускане на кредит са по-тромави

Банките са по-отговорни при проверката на своите клиенти. И това отнема време. Следователно, дори за одобрение на малък заем, ще трябва да изчакате няколко часа. Разбира се, има финансови институции, които също имат предвид желанието на гражданите бързо да си уредят кредит. Те предлагат едно и също време за изчакване от 15 минути с минимални проверки. Но по-голямата част от реномираните банки днес се разграничават от тази практика.

Бърз кредит може да бъде отпуснат дори и при лоша кредитна история

Както вече споменахме, много микрокредитни организации дори не проверяват кредитната история на гражданите. Именно това привлича тези, които и преди са имали проблеми с банките. Ако човек преди това е имал големи дългове и те все още не са платени, тогава микрокредитните организации са единствената възможна възможност за получаване на пари.

Източник: http://creditizateb.net/