Характеристики на модерната кухня Ирим

Модерна кухня е всяка кухня по поръчка или готова, която се вписва в съвременния интериор. Такава може да има следните характеристики:

Характеристика на модерната кухня Ирим:

Удобството и функционалността са на преден план в модерния кухненски интериор. Минималното обзавеждане и максимална ефективност от всеки артикул, прави линии, строги форми, простота и нестандартни решения за декор – това са основните му характеристики.

Първият принцип на съвременната кухня гласи: от минимум до максимум!

Мебели и уреди

Съвременната среда не приема нищо излишно, никаква бъркотия и хаос. Само необходимото. Това, без да се нарушава комфортът на собствениците. Идеалният вариант е лаконичен комплект с дискретен дизайн, гладки фасади и правилни геометрични форми. Обикновено се предпочитат вградените уреди. Първо, се използва ценното пространство по-рационално. На второ място, то крие ежедневните детайли и изглежда по-естетически. И, трето, създава усещане за функционалната простота на интериора. Последното е необходимо за една модерна кухня!

Ако площта на кухнята позволява, допълнете практичния комплект с кът за хранене: маса и комплекти столове (табуретки). Днес меките дивани често се използват в интериора. С тях семейните вечери, стават още по-удобни!

Материали

Съвременната кухня по поръчка изисква използването на съвременни материали, както в декорацията на стаята, така и при избора на мебели.

По право, дървото принадлежи към класическия стил. Въпреки това, неговата текстура в комбинация с модерната тухлена зидария или гипсово покритие изглеждат много стилно. Последното, особено, за разлика от високотехнологичните уреди от неръждаема стомана.

Дървото е сигурен залог във всяка ситуация. То създава топла, домашна, „жива“ атмосфера.

Добавете малко метал в кухнята и интериорът ще искри по съвсем различен начин. Елегантни, строги нотки ще са добавени към уюта и комфорта. Това също изглежда страхотно!

Прозрачното или матирано стъкло прави всяка среда „по-лека“, по-въздушна и грациозна. И кухнята не е изключение. Стъкленият плот за маса, полилей, допълнителни лампи, предни шкафове, маса за хранене …

Декорацията на стените е за предпочитане да е по-лаконична: боя или обикновени тапети, декоративни тухлени зидарии, керамични плочки, пластмасови PVC панели и др. Ламинат или дърво, паркет са добър вариант за пода.

Цветът на модерната кухня

Що се отнася до модерния стил, по-добре е да се придържате към дискретни, естествени цветове. По-добре е да използвате ярки и наситени цветове като семантични акценти. Сиво-белите и кафяво-бежовите нюанси са сред най-популярните за декорация на кухнята.

Бар плот в кухни по поръчка

Характерна особеност на модерния кухненски интериор е наличието на бар плот. Той може да изпълни, както предназначението си, така и да служи като допълнителна работна повърхност. И ако организирате правоъгълен остров с високи столове. Това ще е удобно за бързи закуски или вечерни партита. Когато сте заети с готвене, членовете на семейството или гостите могат да седнат на бара или плота (острова), за разговори.

Декор в кухни Ирим

Когато мислите за декора в съвременните кухни по поръчка, не забравяйте да сте умерени. Цветята ще са достойна декорация, както на живо, в красиви саксии и вази. Растенията внасят релакс и комфорт във всяка среда. Те целта добавят свежест и въздух. Може да закачите картина или няколко плаката на стената. Не прекалявайте – покривките с дантелени волани и цветни завеси не са най-добрият избор. Лекият тюл за прозореца и меките възглавници за столове ще са достатъчни.

Всичко това красиво и уютно ще допълни интериора на всяка кухня и всеки дом. Успех с аранжировките!