Мъжките костюми по поръчка

Костюмът може да разкаже много за мъжа. Той показва нивото на успех, доходи и дори разкрива чертите на характера. За да направите тази дреха по начин, че перфектно да пасва на фигурата, като алтернатива на готов комплект е по-добре да се спрете на костюм по поръчка.

Неща, които трябва да имате предвид при шиене по поръчка са:

Мъжете, които обичат да носят костюми и знаят много за тях, предпочитат да поръчат костюмите си на шивач. За да може дрехите да пасват идеално на фигурата, първо трябва да бъдат направени компетентни измервания, а след това да се ушие и продуктът. Процесът на шиене трябва да се извърши така, че да бъдат изпълнени следните основни критерии:

Маншетите на ризата да излизат под ръкава на сакото, не повече от 3 cm.

Раменете на сакото, трябва да са с лек наклон.

Когато пробва, клиентът трябва да вдигне ръце нагоре и в страни, така че шивачът да разбере, дали е необходимо да се регулира дължината на ръкава.

Панталоните трябва да прилепват плътно около талията, но да са стегнати.

Долният ръб на крака трябва да има една гънка и леко да покрива обувките.

Видове шивашки костюми

Шиенето на мъжките костюмите е значително различно. Опитните шивачи ще разберат от своите клиенти, за какви цели ще се използва бъдещият костюм и вече като се започне от идеята за функционалност, ще предложат възможна опция за ушиване.

Процес на изработване на костюми

Процесът на шиене на всеки костюм започва със среща с клиента. Избират се кройката и други детайли на продукта, правят се измервания. За панталоните се правят около 5 измервания. На хартия шивачът изчертава бъдещата форма на сакото и панталона. След това, заедно с клиента, започва да избира плата.

Всички елементи, изрязани на хартия се наслагват, върху тъканта. Това е единственият начин да се направи компетентен модел. Ръбовете на шаблоните са очертани с тебешир, всяко парче се изрязва с остри ножици. Костюмът се сглобява и се извършва първото монтиране, след което се правят необходимите корекции. Накрая с ютията се придава желаната форма. Така се създават мъжки костюми, сватбени мъжки костюми и мъжки смокинг.

За красивите детайли

Детайлите, които винаги придружават деловия образ на мъжкия костюм, са вратовръзка, джобна кърпа, копчета за ръкавели и чорапи. Вратовръзката трябва да достига средата на катарамата на колана; не трябва да избирате ярките й цветове с много шарки. Вратовръзката трябва да се завърже, преди да се облече и да се развърже, след свалянето й. В джоба на гърдите може да има един от три вида шалове (кърпички):

Вълнен;

Коприна;

Памук.

Този аксесоар ще преобрази всеки външен вид със светкавична скорост.

С чорапи и копчета за ръкавели всичко е просто. В тази област може да дадете воля на въображението. Копчета за ръкавели могат да бъдат не само строги, метални или матови, но дори и цветни. Единственото правило, което е приложимо тук е, че металът на колана и копчета за ръкавели трябва да съвпада. Същото важи и за ръчните часовници.

Добрият костюм носи на мъжа и хората около него истинско естетическо удоволствие. Това, което не толерират костюмите, най-вероятно не отговаря на същия идеален модел. Когато мъжът облече добре скроен костюм, от скъп плат и се погледне в огледалото, няма да се откаже от този елемент в гардероба си.